Vel, Amazon ba jo om det selv. Du kan ikke slippe et dataprodukt som attpåtil er basert på Linux, uten å regne med at noen ville plukke fra hverandre maskinvare og programvare. I bloggen Reversing Everything har det de siste dagene dukket opp flere interessante postinger om innmaten i Kindle og “easter eggs”, som minesveiper-spillet og udokumenterte tastatursnarveier. Min favoritt: scriptene som gjør en liten endring i ebøker i Mobipocket-format, slik at de blir leselige på Kindle. I kommentarene ber folk om at bloggforfatteren går løs på andre ebokformater, slik at de også kan konverteres til bruk på Kindle. Nok engang stiller hackere opp når en produsent ignorerer høyst rimelige krav fra brukerne.
05/01/2008 at 18:38
I en bokhandel før jul, så jeg (fjor)årets verste idé på denne fronten: En «MP3-spiller» med lydbok, MEN UTEN DATAKONTAKT. Altså, en «engangslydbok».
Helt idiotisk ressursbruk, på alle måter.
05/01/2008 at 18:50
Lasse: Produktet du nevner heter digibok, og er noe av det mest teknologisk amatørmessige og økologisk upassende jeg har vært borti på en god stund. Jeg blogget litt om digibok i de dager da jeg fremdeles brukte krefter på å gremme meg over den norske bokbransjens bakstreverskhet. Men som salig Hanna Kvanmo pleide å si: “Man skal nøye prioritere det man ergrer seg over.”