Dette er hjemmesiden til forfatter og foredragsholder Eirik Newth. Her kan du finne mer informasjon om Newth, lese bloggpostingene hans og bestille oppdrag.

(Forsidebilde: Egil Hofsli)

Bestill oppdrag

FOREDRAG
Bestilling av foredrag og moderator/konferansierjobber skjer via min foredragsformidler Kevin Aall, som kan nås på telefon  482 68 110 eller kevin@foredragskonsult.no. Alle spørsmål om honorar og andre kontraktsrelaterte forhold tas med ham.

HOVEDTEMAER I 2017

  • NORGE I 2040: Hvordan globale og lokale trender innen demografi, økonomi og teknologi vil forme vår hverdag i årene som kommer.
  • FREMTIDENS ARBEIDSLIV: Hvordan teknologi, befolkningsutvikling og politiske megatrender vil forme arbeidslivet i tiårene fremover. 
  • HELSE I ET FREMTIDSPERSPEKTIV: Med utgangspunkt i egne erfaringer som helseteknologi-nerd snakker Eirik om hvordan samspillet mellom teknologi og demografi vil påvirke forholdet mellom helsevesen og pasienter.
  • KULTUR I ET FREMTIDSPERSPEKTIV Hvordan Norges demografiske, teknologiske og økonomiske fremtid vil påvirke kulturens vilkår og uttrykk
  • VÅR FREMTID I ROMMET: Romturisme, gruvedrift på asteroidene og kolonisering av Mars – lar det seg gjøre i praksis, og hva kan Norges rolle være?
  • HVORFOR SNAKKER INGEN MED OSS? Mer enn femti års jakt på liv i universet er resultatløs. Hva kan være årsaken til “den store tausheten”, og hva betyr det for oss?

SKRIVEOPPDRAG OG ANNET
Ta kontakt med meg på eirik@newth.net.

Om Eirik Newth

Eirik Newth (f. 1964) er utdannet cand. scient med hovedfag i teoretisk astrofysikk. Siden 1990 har han arbeidet på heltid som frilans forfatter og formidler av naturvitenskap for et bredt publikum. Eirik Newth har skrevet tusenvis av blogginnlegg, hundrevis av artikler samt utgitt 24 bøker, som tilsammen er utkommet på 19 språk. Han har vært spaltist i VG; Aftenposten, =Oslo og Mandag morgen, var programleder for radioprogrammet Superstreng på Kanal24 og brukes ofte som gjestekommentator i radio og TV.

Newth er skamløst nerdete: Bruker Linux, støtter Wikipedia, skaffet seg blogg lenge før de ble rosa, legger ut bilder på Flickr og er på Twitter, Facebook og Google Plus. Han er gift og bosatt på Tøyen i Oslo, sammen med sin sønn og kattene Ada og Linus (oppkalt etter Ada Lovelace og Linus Torvalds, naturligvis).

Etter 2000 har stadig mer av Newths tid gått med til å tenke på og arbeide med fremtiden som tema. Han foreleser og skriver om fremtidens utfordringer og muligheter for et bredt publikum (fra Statoil og Forsvaret til skoleklasser og eldresentre). For øyeblikket deler han hus med to roboter, syns i bunn og grunn at det er én for lite og drømmer om et dronefly.

En fullstendig CV finnes her.

Kontaktinfo
Eirik Newth
Sofienberggata 63 C
NO-0563 OSLO

Mobiltelefon +47 932 19 460

Jeg forsøker å svare på alle henvendelser, men ser meg ofte nødt til å filtrere innkommende samtaler i hektiske perioder. Dersom du ikke er på kontaktlisten min og har et spørsmål som ikke gjelder et oppdrag, ber jeg om at du isteden sender meg en epost.

Min hovedadresse er eirik@newth.net. Jeg svarer kun på epost mellom 0900 og 1700. Hører du ikke fra meg innen rimelig tid, kan du prøve backupadressen eirik.newth@gmail.com eller sende SMS til nummeret over.

Pressebilder
Fotograf skal alltid krediteres når et bilde brukes.

Eirik Newth fotografert med egenprodusert kattemater.  Foto: Thomas Bjørnflaten, nyebilder.no.

Klikk for å laste ned

Eirik Newth fotografert under et foredrag. Foto: Egil Hofsli.

Klikk for å laste ned

Vektkontrollprosjektet: Status etter et år

Facebook minnet meg nettopp om at jeg for et år siden hadde en bloggpost med tittelen “Godt jobbet, Sveinung Stensland”, der jeg med utgangspunkt i vekttapet til stortingsrepresentanten fra Høyre skrev om mine egne erfaringer på området. Hovedpoenget i posten var at kampen mot kiloene ikke er over etter slankekuren, men bare såvidt har begynt. …