Les dette før du kjøper ASUS-nettbrett hos Komplett.no

Jeg burde egentlig skjønt hvor landet lå, da damen hos ASUS Norges kundeservice sa “Så synd at skjermen ikke var sprukket ved levering”. Jeg hadde ringt ASUS etter å ha ventet i over seks uker på reparasjon av min ødelagte ASUS Transformer Prime hos Infocare, og så fått vite at reparasjonen på kr. 3100 måtte betales av meg da jeg var skyldig i skaden. Jeg gikk et par telefonrunder med Infocare, og fikk vite at reparasjonsavdelingen hadde konkludert at jeg var skyld i skaden fordi sprekker ikke oppstår spontant på denne typen skjerm.

For Infocare var det et sentralt poeng at det var en ekstern del som var skadet – jeg ville uten videre ha fått dekket reparasjon om f.eks. strømforsyningen inni brettet var gått istykker. Jeg spurte om det ikke innebar at det i praksis ikke fantes reklamasjonsrett eller garanti på den eksterne delen som kalles skjerm, og fikk mer eller mindre bekreftet dette. Deretter ba jeg om flere detaljer rundt Infocares vurdering av skader, men det var selskapet uvillig til å gi. Isteden ble jeg henvist videre.

Det var da jeg ringte ASUS Norge, og altså fikk bekreftet det samme hovedsynet. Touchskjermen av Gorilla Glass ses på som så god at enhver skade regnes som brukerpåført. Jeg tok kontakt med Forbrukerrådet, som opplyste meg om at jeg i henhold til Forbrukerkjøpsloven har rett til en feilfri vare. Om reklamasjon skjer innen seks måneder etter kjøpet (det gjelder her), står jeg som forbruker særlig sterkt – da har nemlig selger bevisføringsplikt. Såsant de ikke kan vise at skaden skyldes feilbruk, skal reparasjonen gjøres for deres regning.

Jeg ble også anbefalt å forholde meg til selger som har det endelige ansvaret her, og derfor ringte jeg til Komplett.no og fremla en muntlig klage på avgjørelsen. Komplett.no henviste til Infocare, men lovet å se på bildene av den skadde skjermen og gi sin egen vurdering. Det resulterte i følgende epostutveksling:

Fra Komplett.no 7. juni 2012
Hei
Ref tlf samtale ang ordre 18364146 og sprekk i skjerm.
Vi har nå fått bilder fra Infocare og vår returavd har tatt en vurdering av saken.
Her står vi bak Infocare sin avgjørelse. Det er ingen spenninger i skjermen som skal tilsi at dette
skal skje av seg selv.
Med vennlig hilsen,

Salg & Kundeservice
Fra: Eirik Newth 7 juni 2012
Hei igjen,
Siden saken skal tas videre, trenger jeg å vite hvordan dere målte spenningen i glasset. Jeg ber også
om en kopi av uttalelsen fra InfoCare som deres beslutning er basert på.
Mvh
Eirik Newth

Fra: Komplett.no 7. juni 2012
Hei, Infocare har avvist denne grunnet fysisk skade.
Ut ifra bilde du har sendt oss så ser vi tydelig at det er ytre glasset som har knust. Det vil si den har
blitt utsatt for en belastning den ikke er laget for. Dette er ikke noe som dekkes av reklamasjons
retten og derfor avvist som gratis reparasjon av infocare.
Glasset på slike maskiner er festet på en ramme og ikke spent opp i en ramme(buet) så vil det ikke
skapes spenninger i glasset som gjør at dette plutselig kan knuses uten ytre påvirkninger.
Så med den informasjonen vi sitter med så kan ikke vi godkjenne reklamasjon desverre.
Mvh

Retur avdelingen

Fra: Eirik Newth 8. juni 212
Hei igjen,
Nok en gang: Glasset sprakk i løpet av natten mens brettet lå i en
beskyttende veske i en skuff. Hvordan dette er å utsette glasset for
en påkjenning det ikke er laget for, er over min forstand. Jeg kan
ikke se at noe dere har sagt så langt, har gitt meg en
tilfredsstillende forklaring på hvordan skaden skulle oppsto.
Eller konstaterer jeg at dere verken har testet eller målt noe som
helst, men rett og slett gått ut fra at det er umulig for glass av
denne typen å sprekke uten ytre påvirkninger pga monteringen. Dette
bekrefter forsåvidt en uttalelse fra ASUS Norge, og er selvsagt noe
jeg kommer til å ta med meg videre til Forbrukerrådet og i videre
omtale av saken.
mvh
Eirik Newth

Fra: Eirik Newth 8. juni 2012
Hei igjen,
For ordens skyld: jeg er ikke den første Transformer Prime-kunden som
har opplevd dette. I denne diskusjonstråden deltar andre med samme
problem, og det nevnes spesifikt at enkelte har fått sprekker i skjerm
når “lokket” på Prime er igjen.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1530660&page=2
mvh
Eirik Newth

Fra: Komplett.no 8. juni 2012
Hei, da det er fysisk skade på maskinen din så står vi ved vår avgjørelse i saken.
Ønsker du å ta saken vidre så ønsker vi at dette skjer via Forbrukerrådet da det er riktig kanal.
Den tråden du viser til er en internasjonal tråd hvor det har vært 4 andre i verden som har vært
uheldige, dette viser ikke til en svakhet i produktet.
Mvh

Retur avdelingen

Dette er den samlede skriftlige korrespondansen jeg har hatt med Komplett. Dokumentasjonen fra Infocare, som jeg ba om i en av epostene over, fikk jeg aldri tilsendt. Derfor er det påstandene fra Komplett.no jeg forholder meg til når jeg nå rapporterer dette som en klage til Forbrukerrådet. I klagen argumenterer jeg med at verken Komplett eller Infocare ser ut til å ha gjort noe forsøk på å dokumentere at dette er min feil: bevisførselen består i å hevde at denne typen feil aldri opptrer i dette produktet. Jeg mener dette åpenbart ikke er godt nok.

Eksempel på skjermskade svært lik min på en annen ASUS Transformer Prime

Det hadde f.eks. vært mulig å undersøke skjermen nærmere for å utelukke at noe hadde gått galt i produksjonsprosessen (slikt hender, som kjent). Utseendet på skaden kan også si en del om hvordan skaden oppsto. Et søk på “cracked ipad screen” (ASUS og Apple bruker samme glassleverandøren, såvidt jeg vet) viser den vanligste formen for knusningsskade i denne typen herdet glass: Et stjerneformet mønster sentrert om treffpunktet. Sprekkene i min skjerm minner lite om dette – vi snakker to lange, vinkelrett på hverandre stående sprekker i et hjørne –  men jeg er ikke kompetent til å vurdere om det betyr noe.

Det behøver jeg da heller ikke. For igjen: i dette tilfellet er det selger som har bevisbyrden, og jeg mener at Komplett ikke har oppfylt denne plikten når man kun gjentar en udokumentert påstand om at monteringen gjør spontan sprekkdannelse umulig. Når jeg peker på at andre ser ut til å ha opplevd noe lignende, avvises det med at disse kundene var “uheldige” (hvordan Komplett.no kan vite dette, må fåglarna vite).

Per idag står saken slik: Jeg har bedt om å få returnert ASUS-nettbrettet ureparert, og lagt ut den sureste tusenlappen (“undersøkelsesutgifter”  pluss transport) på svært lenge. Jeg vil ha beviset hos meg, for å si det slik. Å reparere brettet kom aldri på tale – risikoen for at jeg ikke får medhold er stor, og å bruke ytterligere 3000 på et brett til 6000 som jeg vet kan gå istykker uten forvarsel er å “throw good money after bad”, som briten sier.

Jeg vet ikke hvordan denne saken forløper videre, og hva utfallet blir. Jeg vet bare dette, som kan være av interesse for andre:

1. Jeg la mitt nettbrett ned i en skuff om kvelden, og fant en sprekk i glasset neste morgen.
2. Min situasjon er sjelden, men tilsynelatende ikke helt enestående.
3. Ifølge produsent og selger er min situasjonsbeskrivelse umulig pga nettbrettets konstruksjon.
4. I praksis betyr dette at skjermen på ASUS-nettbrett kjøpt hos Komplett.no er unndratt reklamasjon: skader er din feil uansett.
5. Dette opplyser Komplett.no ikke om på forhånd.

“Trusted by geeks  since 1996”, sier Komplett-reklamen. Ikke denne geeken lenger, dessverre. Jeg har kjøpt produkter fra Komplett siden før årtusenskiftet, men har definitivt kjøpt mitt siste nå.

Oppdatering: Takk til twitrer @ChiVampir, som opplyste meg om at det finnes en egen blogg for folk som har opplevd det samme som meg. Ikke veldig voluminøs p.t., men det er nok saker som minner om min der til at jeg begynner å få noen caser å argumentere ut fra.

Oppdatering 25. juli: Etter noen runder, har ASUS-brettet nå vært inne til ny vurdering hos Komplett.no. Ansatte der har sett nærmere på det, og er kommet til at skaden skyldes en ytre påvirkning, slik de hele tiden har hevdet. Denne gangen er begrunnelsen helt klart grundigere. Blant annet mener Komplett at det er gått et skår av glasset som tyder på ytre påvirkning (bildet de vedlegger som bevis er defekt, så jeg kan ikke verifisere). Min bloggposting om saken er også trukket inn til støtte for Kompletts syn (de har ikke kunnet reprodusere lyden jeg hørte da jeg løftet brettet ut av skuffen).

Forbrukerrådet mener at bevisbyrden med dette er flyttet over til meg. Med andre ord: med mindre jeg klarer å hoste opp en uavhengig ekspert på slike skjermer i løpet av en uke, vil de avslutte saken. To motstridende følelser nå: På den ene side er jeg oppgitt over sakens utfall, og selvsagt skuffet over ikke å bli trodd på mitt ord. Skjermen sprakk i løpet av natten mens den lå trygt i en skuff – DET er og blir sakens kjerne. Om knaselyden jeg hørte da jeg løftet brettet ut av skuffen var lyden av en skjerm som røk, betyr det faktisk ikke annet at “ytre påvirkning” er definert som å gripe tak i sitt nettbrett – som ikke virker spesielt rimelig det heller.

På den annen side koker det hele ned til et spørsmål om kost/nytte: Er det virkelig verdt de ekstra utgiftene og tiden det vil ta å gå nye runder (har allerede brukt over to måneder på dette tøvet nå), eller vil jeg nok engang bare kaste gode penger etter dårlige. Forbrukerrådet har anbefalt meg å gi opp, men gitt meg en uke til å tenke gjennom saken – så får jeg se hva jeg gjør.

93 thoughts on “Les dette før du kjøper ASUS-nettbrett hos Komplett.no

 1. Det er fint at jeg kom over bloggen din. Jeg var på vei til å handle akkurat denne modellen hos Komplett, og vil nå avstå fra å handle denne modellen fra Asus.

  Jeg har også bestemt meg for å handle hos Dustinhome.no i stedet for komplett av den enkle grunn at de ga deg elendig kundehåndtering.

  Takk som deler!

 2. Same skjedde med min kommunestyre asus transformers. Den var i bruk av barna og da jeg hentet den fra bilen var den sprukket. Ungene påstår den ikke var sprukket da de sluttet med den.
  Kan det være noe med kulde påvirkning?

  Sprekker virkeleg desse skjermene så lett. Håper Microsoft Surface tåler mer.

 3. @Martin: Leit å høre, men ikke overraskende for endel av oss. I dette tilfellet syns jeg absolutt du skal stole mer på ungene dine enn på produsenten.

 4. Etter å ha opplevd ASUS sin kundeservice er det helt sikkert at jeg ALDRI mer kommer til å kjøpe noe fra dem igjen. Et ødelagt kamera på en TF201 som alle er enige om er produksjonsfeil har ført til at vi nå fremdeles, etter over tre måneder, er uten nettbrett. Vi fikk nytt tilsendt i helga, men det hadde debuggingversion av Android, som ikke kan oppdateres til noe annet, så etter flere runder med ASUS i dag må vi nå sende inn på nytt og vente i ukeshvis før vi får erstatning igjen.

  Dette er bare helt latterlig når det gjelder sånne dingser. Den var helt ny i februar, nå er den ikke lenger i salg, så verditapet er enormt på en sånn dings. Derfor er det utrolig irriterende å vente i mange måneder på å få den fikset.

  Jeg ønsker meg lett synlige service-vilkår før man bestiller dingser.

 5. Hei

  Ser ut som jeg har fått samme problemet, burde kanskje ha lest siden din litt tidligere. Har hatt tabben siden begynnelsen av juli… men i dag så kom sprekken av seg selv… brukte den om morningen, la den ned i sleeven, tok den ut et par timer senere og… voila….

  har nå hatt et par runder med asus, og dustinhome.no hvor den var kjøpt fra. De bruker jo også så klart infocare og der fikk man med en gang uten at de en gang har sett på maskinen at dette ikke skjer av seg selv. Asus sa vel i grunn det samme og nektet og ta imot en rma på dette…. Har fortsatt ikke gitt meg med dustinhome.no de på kundeservice der virker jo som de er forståelig, får bare håpe at ting løser seg. Har nå også sendt en forespørsel til forbrukerådet for å se om de kan bistå med noe, ….

  Er deprimert.. da tabben er i seg selv genial …

 6. @Filip

  Her er hvordan det kommer til å gå.. Du må sende inn en skriftlig klage til forbrukerrådet (Jo før jo heller), de hjelper deg ikke uten at du har sendt inn en skriftlig klage.
  Det blir litt frem og tilbake mellom deg, forbrukerrådet og selger.
  Du kommer til å få “medhold” i forbrukerrådet, men siden de er en rådgivende institusjon, så nekter fortsatt selger å høre på dem (Hvis ikke, si ifra, for da blir dustinhome min nye leverandør).
  Deretter blir du bedt om å sende saken over til forbrukertvistutvalget, som faktisk kan ta en avgjørelse.
  Der er min sak nå, og jeg venter fortsatt på svar.

 7. Hei, jeg har opplevd det samme med min ASUS tf 300. Den var i bruk, funket fint, jeg la den i skapet og låste det. Noen timer senere når jeg skulle bruke det igjen så var det en lang sprekk i skjermen. Jeg har sendt klage til komplett, og ser hvor de tar saken. Brukte innlegget her for å vise at det har skjedd flere!

 8. Da har jeg sendt min sak avgårde til forbrukerrådet, fikk endelig avslag fra dustihome. Selv om kundeservice kunne være enig at at en skade som er påvirket uten i fra ville gi sirkulære former så måtte de fortsatt støtte seg bak infocare, asus og deres avdeling…. brukt mye tid på saken nå, men fant mye hjelp på nettet. Er fortsatt flere som har problemer. Sjekk ut diskusjon.no for pågende tråd om ting der var en fyr der som hadde mye bra info til meg =).-

  får da håpe forbrukerrådet ikke bruker år og dager på saken…

 9. Jeg søkte på nettet etter et godt nettbrett og der kom Asus ut som et av de beste i test, så søkte jeg på hvor jeg kunne få kjøpt det og fant denne bloggen. Hvis det som står her er tilfelle skal jeg ikke ha noe med Asus å gjøre, da holder jeg meg heller til iPad som jeg kjenner fra før.
  Som jeg ser det er det virkelig tragisk det som har skjedd og ikke minst behandlingen dere har fått fra Asus og selgerene. Jeg bruker iPad daglig i min jobb og har ikke tid til å unnvære nettbrettet 1 sekund da hele min agenda ligger der.

 10. @Jarle: Høres fornuftig ut. Mitt inntrykk er at Apple både har bedre byggekvalitet og service enn ASUS (usikker på Samsung, men de har jo ikke noe motstykke til Transformer), så det er igrunnen en no brainer.

  Ellers er det nok liten tvil om at ASUS og Komplett har tapt noen salg på dette kommentarfeltet, men det er da også helt fortjent i mine øyne…

 11. Hmm… Ble plutselig veldig i tvil på om jeg har lyst på Asus nettbrett likevel. Ikke særlig god reklame verken Asus eller Komplett dette her.

 12. Noen som har mailadresse til den norske asusavdelingen?
  Jeg har en gammel Asus G1s (2007) som avgikk med the black screen of death akkurat 2 måneder etter garantien gikk ut i 2009. Har nå tilfeldigvis kommet over forum hvor altfor mange opplevde akkurat det samme med sine tilsvarende maskiner. Ingen kom noen vei med Asus ifht det, inkludert meg, men så viser det seg at det faktisk var et søksmål mot NVidia (som er grafikkortet Asus bruker) og hvor NVidia ble dømt fordi de visste at grafikkortene deres inneholdt feil den gangen. Og disse kortene satt selvfølgelig i Asus´sine laptoper da.
  http://www.infoworld.com/d/security-central/lawsuit-claims-nvidia-hid-serious-flaw-in-graphics-chips-439
  Her er bare ett eksempel på forum hvor brukerne opplevde dette:
  http://vip.asus.com/forum/view.aspx?SLanguage=en-us&id=20090713230940609&board_id=3&model=G1&page=1&count=59
  Søksmålet var i 2008, og ergo har Asus visst dette hele veien. Så i 2009 når så mange brukere opplever at maskinene dør, så nekter altså Asus å erstatte maskiner/ kort. De henviste bare til at garantien var utløpt. Det samme gjorde de her i Norge, så derfor kom jeg heller ingen vei med dem da. Men jeg visste ikke da at det faktisk var en kjent feil i kortene og som Asus da visste om. Pussig at kortene holdt akkurat i litt over 2 år slik at garantien var utløpt…
  Så derfor, jeg skal nå kontakte Asus igjen på bakgrunn av dette, sent ja, men det er et prinsipp. De visste om det. Så mange som kjøpte denne pc´en satt plutselig igjen med en fullstendig verdiløs maskin som ikke fungerte eller evt kunne selges.
  Så om noen har en mailadresse til den norske asus´en så hadde det vært fint. Kanskje flere der ute opplevde dette?

 13. @Ragnhild: Jøss, stygg historie – men ikke overraskende. Jeg foreslår at du gjør som jeg gjorde og ringer ASUS Norge. Sist jeg kontaktet support tok de telefonen. Antar de vil gi deg en gyldig epostadresse, selv om de neppe gjør noe mer for å hjelpe deg.

  Ellers bør du også involvere Forbrukerrådet i dette om ikke du har gjort det før. Opplevde rådet som lite hjelpsomme og passive ift selger og produsent i mitt tilfelle (“skaff din egen uavhengige skjermekspert på kort varsel ellers er du screwed”), men om ikke annet bør slike saker inn i deres register.

  Så har Forbrukerrådet noen saker å henvise til neste gang de ikke hjelper noen med klagesaker til ASUS… ;)

 14. Ja jeg ringer Asus tirsdag! Og komplett.no der den var kjøpt. Egentlig skulle det være selgers ansvar å ta dette videre med produsent/ leverandør, men siden komplett.no henviste til Asus support sist så får jeg ta kontakt med begge. Forbrukerrådet skal jeg også kontakte om jeg ikke kommer noen vei med Asus direkte, men problemet er at PC´en ble kjøpt via bedrift, og dermed var det bare 2 års garanti (og ingen reklamasjon?), og faller dermed utenfor Forbrukerrådets hjelp. Men overfor Asus skal/bør ikke dette spille noen rolle da pc´en uansett ble solgt med en kjent defekt.

  Men å komme noen vei med det gjenstår å se da.. :)
  Har lagt ut tråd her hvor jeg etterlyser andre som kanskje har opplevd det samme: http://freak.no/forum/showthread.php?p=2882229&posted=1#post2882229
  Om man er flere så stiller man kanskje litt sterkere…

 15. @Eirik farfar var glassmester, og selv om jeg ikke er noen ekspert vil jeg dele et par ting jeg plukket opp på sommerjobben i tenårene.

  Herdet glass lages ved å kjøle det ned hurtig slik at overflaten krymper mer enn innsiden. Dette lager et veldig til spenn i overflaten som igjen fører til at det “eksploderer” når det først sprekker. Styrken i glasset kommer av dette spennet selv om jeg ikke er helt sikker på hvorfor. Det var noe med sammenpressede molekyler tror jeg.

  Jeg var vitne til at farfar ble nervøs en gang… han skulle kappe en glassplate som en kunde kom inn med… Normalt drar man et diamantskjær over platen og knekker det… Men han var ikke i stand til å knekke denne platen etter å ha brukt skjæret på den. (og farfar var *sterk*) Jeg fikk beskjed om å holde meg unna platen siden den var herdet og nå kunne eksplodere på et tilfeldig tidspunkt. (Ps. eksplosjon var mer et uttrykk for pulveriseringen av glasset og ikke slik vi tenker på med krutt)

  Herdet glass er aller svakest i kantene og tåler veldig lite av punktbelastning her. Midt på flaten er glasset veldig sterkt. (Jeg fikk lov å slå på med slegge engang, men måtte gi opp sliten og nesten hørselskadd)

  Jeg googlet gorillaglass og det ser ut til at de først og fremst gjør en kjemisk herding i et saltbad på 400 grader. Jeg vet ikke om det endrer egenskapene til måten glasset sprekker på… men jeg fant sprekken i din asus veldig underlig. Det burde være mer pulverisering og ikke en enkelt sprekk. Om skaden skyldes ytre påvirkning så må det ivertfall ha kommet i kanten/rammen, og da helst av noe veldig skarpt eller smått.

  Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hvem jeg er enig med i saken din, for det er riktig at glasset tåler vanvittig mye. Men om det var en defekt i kanten på glasset så kan herdet glass absolutt sprekke på et tilfeldig tidspunkt.

  Uansett, jeg ser at innlegget ditt er fra i fjor så denne saken er nok parkert… jeg ville bare dele noen interessante opplysninger.

 16. @Tore: Takk for interessant innlegg. Som du er inne på er saken nå parkert. Brettet blir faktisk brukt her i heimen, da sprekken ikke ligger slik at den hindrer daglig bruk. I det siste har det imidlertid begynt å kræsje ganske stygt, så mitt inntrykk av ASUS’ byggekvalitet er på ingen måte styrket. Vårt neste brett blir nok en Samsung-sak, og leverandøren blir DEFINITIVT ikke Komplett.

 17. Erfarte nettopp det samme som flere foran. Brettet lå i bilen i en lomme og da det ble tatt frem var det flere sprekker i det ene hjørnet. Mitt brett er kjøpt via Amazon og tatt med hjem fra USA. Så da har en vel ingen steder å spørre etter hjelp?

  Mvh
  Espen

 18. Kjøpte ASUS Tablette Eee Pad Transformer TF101 + QWERTY tastatur – 16 Gb) for snart 2 år siden, i august 2011.
  For ca 11 uker siden (i mars) sluttet brettet å lade. Jeg tenkte da at laderen var gåen og bestilte en ny hos Komplett. Brettet kjøpte jeg hos Pixmania for 4048 kr alt medregnet (en OK pris). Leverandøren klarer dessverre ikke å å få sendt noen lader i flge komplett.no. Jeg har ventet i 11 uker nå … i smerte og lengsel.

  I ventetiden gjorde jeg litt forskning og fant til slutt ut at laderen leverer strøm til andre enheter (mobiltelefon, med rett overgang).
  Men jeg aner fortsatt ikke om det er batteriene (begge to) eller laderen som har sagt takk for seg.

  Som gave til meg selv har jeg da kjøpt (men ikke fått) en Xperia Tablet Z 16GB. Gleder meg helt usannsynlig til den kommer!
  Terje

 19. Husk at det er Infocare som står for den trege reparasjonen, ikke Komplett.. Vil anbefale å kontakte forbrukerrådet. Da blir det fart på sakene :) Fikk refundert en PC til 10 000 etter halvannet år med knoting og sending hit og dit.

 20. @Mari: I dette tilfellet var servicen fra Komplett også riktig dårlig. Og det er nå de som velger å bruke InfoCare som sin leverandør av reparasjonstjenester. Som det fremgår av saken ble Forbrukerrådet kontaktet, og de var til absolutt ingen hjelp. Ikke den eneste som har opplevd det. Men flott at du fikk et resultat, selvsagt!

 21. Har nettopp oppstått en liknende sprekk på min Transformer Prime. Det er en enkelt sprekk i kanten av øverste hjørnet og nedover. Har også vært veldig forsiktig med den, og den har ikke falt i bakken e.l. Sprekken min opptod ifm med at jeg brukte tilhørende docking station, og ble oppdaget ved åpning av denne.

  Søk på nettet har vist at det er mange med tilsvarende problem og akkurat samme type sprekk i et av hjørnene går igjen. Ref følgende tråder om tema med teori om årsaken:
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1530660
  http://forum.xda-developers.comshowthread.php?p=25448016#post25448016

  Min er forøvrig også kjøpt på Komplett ;-(

 22. @Kjetil: Auda, føler med deg. Hvis du ikke har lyst til å betale for å fikse den, bør du vurdere om dette er en feil du kan leve med. Sprekkene i min skjerm ligger over rammen utenfor skjermen, og derfor har vi fortsatt å bruke brettet fordi fingre nesten aldri kommer i kontakt med sprekkene.

  For øyeblikket er det min sønns spillebrett, og ser ut til å fungere helt OK som. Jeg sier OK, da jeg er ganske underveldet av Primens prestanda og stabilitet, sammenlignet med husets Galaxy Tab og Google Nexus 7…

 23. Kom over denne linken når jeg for andre gang nå må returnere Asus Transformer nettbrett til reparasjon. Strømtilførselen går stadig i stykker (dvs. at den ikke tar imot strøm) Dette er andre gang i løpet av første året. Ellers har jeg opplevd rask service av Asus ved første reparasjon, så får vi se hvordan det går denne gang

 24. @Carl: Takk for tilbakemelding. Bekrefter inntrykket jeg har fått av Transformer som en maskin med kvalitetsproblemer, dessverre. Godt konsept, shaky utførelse.

 25. Heisann, jeg har hatt min asus tf300 transformerpad +tastatur i litt under et år. For en god stund siden dro jeg på ferie i en uke, og la nettbrettet i en skuff, i en laptopveske mens det var sammenslått med tastaturet. Det er altså veldig lite galt som kan ha skjedd sånn som jeg ser på det.

  Når jeg kom hjem var det en ripe fra der man fester tastaturet på venstre side som gikk over hele nettbrettet. Jeg var selvfølgelig ganske overaska, men skjønner nå at dette ikke er så uvanlig.

  Står nå litt med et dilemma, liker ikke tanken på at jeg betalte 4000kr for et nettbrett+tastatur når det ikke virket lenger enn 1år, og det tydelig er asus sin feil. Det er tross alt en god del penger for en stakkars student. På den andre siden er jeg ikke helt villig til å drive en evig kamp mot ps.no og asus, hvis det likevel ikke nødvendigvis ender i å få reparert eller refundert brettet..

  Noen som har fått gjennomslag med dette problemet?

 26. @sebastian: Jeg syns du skal gjøre det flere av oss andre har gjort, ta saken opp med ps.no og ASUS og deretter med Forbrukerrådet hvis det ikke fører fram. Om ikke annet får Forbrukerrådet enda en bekreftelse på at ASUS har et problem.

 27. Har også kjøpt en tf 300. Denne var kjøpt via flust.no for litt under et år siden.
  Nå sto denne på et bord og tippet fremover på bordet da skjermen sprakk. Fallhøyden for kanten som var lengst unna bordet var da vel på en 15cm. Bordet var rent og flatt så jeg synes man skal kunne forvente at et slikt produkt tåler den typen påkjenning.

  Sprekkene er ikke sirkulære, men beveger seg over hele skjermen. Touch funksjon er også borte, så tabben er i praksis ubrukelig.

  Har så langt fått til svar fra flust.no at sprekker i skjerm ikke dekkes av garanti, men at jeg kan kontakte Asus direkte for reparasjon for egen regning.

 28. @Sindre: Føler med deg. Dette bekrefter erfaringen så mange av oss har gjort, som er at skjermen er holdt utenfor garanti og reklamasjon på ASUS-produkter. Jeg har spurt Forbrukerrådet om dette i det hele tatt er lovlig, men aldri fått noe ordentlig svar. På nyere ASUS-brett er det i tillegg slik at sprekker fører til at hele brettet blir ubrukelig – jeg var “heldig” og hadde en eldre modell som fremdeles kan brukes tross sprekker.

 29. Hallo. Jeg får frysninger av det alle skriver her. Jeg kjøpte ASUS Transformer Pad Tf701T for en uke siden. Det gav inntrykk i å være et knallprodukt helt til det 3 dager etter at jeg mottok det ikke ville gi strøm til LED-belysning på skjermen… Foreløpig har det heldigvis ikke forekommet noen sprekker, men at det etter 3 dager ikke vil gi liv i skjermen er alt for dårlig.

  Jeg har i likhet med mange andre her kjøpt det på komplett, som henviste meg direkte til ASUS Support. Jeg er vel det mildeste tilfellet her.

  3 fuckings dager!

 30. @Jens: Trist å høre, men ikke uventet. Jeg mistenker at det er noe med designet på Transformer-serien som gjør brettet mer utsatt for skader. Mitt eneste råd – bortsett fra å krysse fingrene og håpe på at ASUS Support for en gang skyld gjør jobben sin – er å holde seg unna serien i fremtiden. :(

 31. En uke siden bestilling? Ved alle nettkjøp i Norge er det 14 dagers åpen retur så hvis du virkelig angrer bør du benytte angreretten.

 32. Jeg har brukt transformerne siden de kom på markedet, og har ikke opplevd noe av dette. Fikk for noen få uker siden den aller nyeste modellen; TF701T, som jeg er meget fornøyd med. Kona har arvet TF700T-en (problembarnet i denne tråden), som jeg fikk som en av de første i landet. Ingen problemer slik det er beskrevet her, men jeg ser en mulig forklaring i at aluminium (i rammen) ikke har samme volumutvidelsesegenskaper som glass (Gorilla) i skjermen. Det er kjipt for de dette gjelder, men jeg vil bare få veie opp litt andre veien; dette er, med god margin, de beste nettbrettene jeg har prøvd.

  Det er derimot trist at komplett har behandlet dette slik – det harmonerer dårlig med deres markedsposisjon.

 33. @Morten: Du er selvsagt den representative for flertallet her – de fleste vil nok aldri oppleve trøbbel med sine Transformer-brett.

  Hovedsaken for meg er etterhvert blitt den slette oppfølgingen fra selgers og produsents side. Det er og blir nedslående at det skal være så vanskelig å få gehør for sitt syn. Og det hjelper selvsagt ikke at kundeservicen fra Komplett har variert fra svært lite hjelpsom til regelrett ubehagelig.

 34. @Eirik: Ja, dette er desverre symptomatisk for teknisk kundeservice, der de ikke har nødvendig kompetanse, eller evne og vilje til å skaffe den ved behov. De som utfører service har i beste fall en viss forståelse av hvordan komponentene, eller mer presist; modulene de bytter ut fungerer. Problemet er sprukket skjerm, og jeg har en sterk mistanke om at det skyldes spenninger som oppstår fordi glasset og aluminiumsrammen har ulike volumutvidelseskoeffisienter, at glasset har hatt for store spenninger fra produksjon, at aluminiumsrammen er litt for liten, glasset litt for stort eller en kombinasjon av disse.

  Jeg hadde aldri gitt meg før de kan dokumentere at samtlige enheter som forlater samlebåndet ligger innenfor tillatte avvik eller har noen av disse feilene. Men det er det ingen på komplett eller servicefirmaet de bruker som kan vurdere dette. Problemet er mekanisk.

  @Sindre: At de ansvarlige lager egne regler for hva som dekkes av garanti er forsåvidt helt i orden. Det som ikke er fullt så i orden er når de konsekvent bruker garantibegrepet for å tåkelegge produktansvaret de har i forhold til Forbrukerkjøpsloven, altså reklamasjonsrett. Den har ingen verdens ting med et (frivillig) garantiansvar å gjøre. Garanti er uinteressant så lenge den ikke er bedre enn dine lovfestede rettigheter som forbruker, og det står ingen verdens ting der om at glass er unntatt loven.

 35. Hei igjen. Jeg kommenterte litt lengre opp her. Fikk tilbake nettbrettet i går morges, og har brukt det en del til i kveld – hvor det IGJEN svartnet, på akkurat samme måte som forrige gang…

  Er det noen her som vet om hvordan jeg skal gå frem om jeg vil ha et nytt produkt? Eller er dette en avgjørelse som tas av ASUS?

 36. Takk for tipset Eirik. Jeg sendte en henvendelse til Forbrukerrådet nå, så får vi se hva dette ender med.

 37. Hei igjen folkens..

  En stund siden alt endte for meg nå, men kom over bloggen ifm et annet problem jeg fikler med, og tenkte det var på tide med en liten oppdatering.

  Det opprinnelige nettbrettet med sprekk i skjermen endte hos forbrukerklagenemda eller hva det heter, hvor jeg tapte.. Ikke fordi de tvilte på min forklaring, men fordi det ikke kunne bevises at jeg var uten skyld. (Dette skrev de ganske klart, godt og fullstendig aksepterbart i svaret)
  Jeg forsøkte å kjøpe en ny digitizer på ebay, men den viste seg å være feil modell (TF300 har 3 forskjellige skjerm/digitizer kontrollere, E, F og G, og disse har hver sin type skjerm, noe jeg fant ut etter at jeg hadde kjøpt en G skjerm til en F kontroller :P )
  Dette nettbrettet ble solgt til en fikler for det jeg betalte for skjermen.

  Samtidig som saken startet kjøpte jeg meg en ny TF300 hos Dustin, som har tjent meg vel siden starten, og sett bort ifra den kjedelige sprekk-episoden med det første brettet, så får den all credit fra meg. Den har sine nykker innimellom, men jeg tror mye av det kommer av min ivrige bruk.
  Dette brettet har til og med falt av taket på bilen (og flydd utover en åker) i 80kmt, uten å ta skade, så jeg har vel vært heldig med modellen :)

  Om noen vinner en sak mot komplett pga sprukket skjerm, så si gjerne ifra her, så kan jeg se om de er villige til å gjenåpne min :) Om ikke annet kan jeg kanskje få meg et lite avslag på en oppgradering :)

  -GM-

 38. Kom over denne saken mens jeg skulle til å sende inn min TF201 Transformer prime, som jeg har kjøpt fra Komplett. Den gikk helt plutselig i svart etter to år og åtte måneder. Skal sende inn til Infocare nå.

  Takk til alle som har delt saken sin her. Gjør det lettere for oss andre å stille forberedt.

 39. Har idag tatt kontakt med Asus fordi PCen er gått i svart. Den starter altså ikke opp. Jeg tenker å åpne hele dekslet for å sjekke strømforsynging og BIOS. Men er det mulig å åpne PCen? Nei, det går ikke, og ikke vil de gi meg en dokumentasjon på det heller. Garantien er selvsagt gått ut, og da må jeg da kunne få gjøre hva jeg vil med min PC. Men, nei! Da må jeg sende den inn til reparasjon på Kongsvinger, betale fra kr. 1000,- til 1300,- + frakt for å få sjekket hva som er feil. En PC må da kunne la seg plukke fra hverandre, men, de skal ha penger for alt. I så fall kunne dette blitt veldig dyrt. Jeg spurte om det var mulig å spørre en tekniker, men nei, det går ikke. Det går veldig fint an hvis det hadde vært HP eller Microsoft! Kan bare si en ting, at det er dårlig service!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA