bokhylla.no får bedre visningskvalitet

Nasjonalbiblioteket har tatt kritikken jeg og andre rettet mot prosjektet bokhylla.no på alvor, og har ifølge internbloggen NBdigital βETA gjennomført en nyskanning av min bok Sola og min mors bok Iguana Iguana våkner. For meg ser resultatet mye bedre ut enn i originalversjonene: moiréproblemet er såvidt jeg kan se løst, fargeforskjellen mellom motstående sider på oppslag er omtrent som man vil finne i originalene, skriftkvaliteten er bedret og responstiden på server er spenstig i skrivende stund.

Mange takk til dem i Nasjonalbiblioteket som har jobbet effektivt for å løse problemet før skolestart, ikke minst IKT-sjef Svein Arne Solbakk som fikk jobben med å svare på ubehagelige mediespørsmål, og som tok utfordringen på strak arm. Så får vi håpe at NB nå har fått på plass rutiner som fanger opp feilene som uunngåelig vil oppstå i et prosjekt av denne skalaen, og at forfattere flest venner seg til å sjekke ut egne bøker på bokhylla.no og si tydelig fra om de finner noe som ikke holder mål.

4 thoughts on “bokhylla.no får bedre visningskvalitet

  1. Bildene ser fine ut, med farger og alt. Derimot er det tilnærmet umulig å lese teksten. Hvis jeg setter på “høy kvalitet”, tar det evigheter å laste siden, og selv da er teksten forferdelig uklar. Ikke akkurat noen tiltrekkende leseopplevelse, desverre. Men godt å se at de jobber med å forbedre produktet!

  2. Opplevelsen av at det tok en evighet å laste sidene på «høy kvalitet», må skyldes en forbigående feil, eller en inkompatibilitet et eller annet sted. Hos meg fungerer det helt flott, og jeg har ikke noen spesielt bredt bånd.

    Og gjengivelsen er noe helt annet nå, kvaliteten er fullt ut akseptabel. Det neste man bør se på nå, er å få til en visning som skalerer til forskjellige skjermstørrelser.

  3. Det er flott å se at min Iguana har fått et nytt og bedre liv i Bokhylla. Stor takk til Nb som tok mine ideelle rettigheter på alvor. Ikke all bekymring om brudd på opphavsrett handler om penger. Noe handler om retten til respektfull behandling av vårt arbeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *