Forelesningstips III: Hvordan virke mye proffere for kr. 645

logitech-presenter.jpgDet lille redskapet til høyre har vært min trofaste følgesvenn et års tid nå, og har virkelig revolusjonert forelesningsvirksomheten. Logitech Cordless 2.4Ghz Presenter er en fjernkontroll med innebygd timer og vibrasjonsalarm som virkelig er konstruert etter prinsippet om at enkelthet er best. Kontrollen består av to deler, en USB-plugg (her stikker den ut av kontrollen, normalt er den helt skjult) som uten videre fungerer i Windows, OS X og Linux, og en fjernkontroll som fungerer med alle programmer som støtter Page Up/Page Down (PowerPoint, Keynote, OpenOffice, for å nevne noen).

Den innebygde timeren teller ned fra et forhåndsinnstilt tidspunkt, har et lett avleselig display og lydløs vibratoralarm 5 og 2 minutter før slutt. Dermed skal det mye til for at jeg går over tiden (såsant jeg har kjørt gjennom forelesningen på forhånd, men det er et annet tips). Kontroll over tiden er bra, men den viktigste bonusen er økt bevegelighet. Forelesere har ulike preferanser – jeg liker å bevege meg på scenen. Jeg har alltid latt meg engasjere og inspirere av talere som vet hvordan de kan forsterker det verbale budskapet med kroppsspråk, men det er svært vanskelig å få til om man er bundet til bordet som PCen står på. Eller enda verre: om man må be noen om å skifte lysbilde, slik jeg fremdeles opplever til tider…

9 thoughts on “Forelesningstips III: Hvordan virke mye proffere for kr. 645

 1. Dette er genialt for alle med presentasjoner.
  Jeg hadde en slik en som gikk på Bluetooth når jeg gikk på videregående.
  Det gir en mye større frihet på kroppspråket som du sier, som jeg tror gav bedre karakterer i minst 1 fag.

 2. Glimrende, denne skal testes. Jeg har et problem med timingen… PÅ den annen side, jeg foretrekker alltid å ha min egen bærbare foran meg, og å bruke Tablet-funksjonen til å tegne på foilene eller tegne og skrive i f.eks. Windows Journal. Det blir mer levende enn powerpoint-slides. Timingen kan jeg kanskje fikse med å sette mobilen på vibrasjon og lage noen fikse alarmer….

 3. Jeg hadde en slik når jeg brukte Windows for et par år siden, og ja – den er en kjempegod venn! Til min forbauselse oppdaget jeg at Logitechen ikke akkurat er venn med Mac. Er det noen som har fått den til å fungere med Mac? Nå støver den bare ned på kontoret mitt. Heldigvis har Apple sin lille hvite fjernkontroll, men ulempen er at den går på IR og må ha fri sikt.

 4. Hmm… Jeg har fått den til å funke helt fint med Mac – reddet faktisk en forelesning for en annen med det for noen måneder siden. Skal sjekke på Jorunns Pro ved anledning, dog. :-)

 5. Logitechs lille fjernkontroll har vært flitig brukt siden den kom i salg, ja. Den er såpass standardisert at den vanligvis virker også i andres maskiner, og vibratorfunksjonen er utrolig nyttig. (men egentlig liker jeg best å ha en litt stor klokke et sted jeg kan se den slik at jeg har bedre oversikt hele tiden. Blir jeg litt forsinket” av spørsmål ett sted i foredraget har jeg ofte lagt inn mulighet til å kutte tiden et helt annet sted.

  Laserpekeren er veldig kjekk, men egentlig liker jeg bedre å bruke en trådløs mus så jeg slipper å snu meg for å peke.

  Neste prosjekt er å få mobiltelefonen til å funkere som trådløs mus med hjelpeskjerm.

 6. En annen fin funksjon er laserpen funksjonen…

  En sånn er definitivt uunværelig på presentasjoner føler jeg når jeg har fremføringer…

  Det er veldig komfortabelt å ha en sånn, en kan også kjøpe en type som gir det musekontroll med tommelen…

  Thomas,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *