…og Ars Technica fryder seg. Det gjør jeg også, som en av de siste dagers hellige som fremdeles kjøper klassisk musikk. Veien fra tanke til handling er kort på nettet, så jeg jogget fluksens over til nettbutikken og kompletterte min samling av nyere russisk orkestermusikk med et par symfonier av Rimsky-Korsakov. Nevnte jeg at bitraten på MP3-filene er på 320 kbps, og at DG benytter anledningen til å slippe CDer som ikke lenger er å få i butikkene? 🙂
03/12/2007 at 18:08
Takk for tipset 😉
04/12/2007 at 00:58
Ahhh… DG har jammen hatt mange bra artister og orkestre å by på gjennom årenes løp. Si fra hvis du finner noe skikkelig snadder!
04/12/2007 at 09:29
Jeg syns jo to CDer med Rimsky-Khorsakov til €15 var snadder, hvis du indikerer preferanse skal jeg gjerne holde deg underrettet. 🙂
04/12/2007 at 12:45
Jeg gakk spontant hen og bestilte samle platen til Anne Sophie Mutter. Etter utrolig mye mjukkel og fjaksen epost utvekslinger med DG, fant jeg ut at den dumme dumme tjenesten bruker en Java skript jeg ikke aner hvordan jeg skal få (tilbake?) på min fantastiske Linux?
Jeg har altså downloadet nødvendig skript – i flere versjoner tilogmed – og fortsatt nekter min maskin å ta det innover seg at jeg faktisk vil ha den Javaen til å funke!
Eirik, du har jo Linux og jeg antar du måtte betale med kredittkort du også. Hva GJORDE du? 🙂
Puh, der kom det bitte litte granne frustrasjon ut, gitt. Men, jeg er giga Linux fan, altså. 🙂
04/12/2007 at 13:07
Hm. Det var snodig. Jeg har installert Java og har Java og Javascript skrudd på i Firefox (Edit/Preferences/Content), og la derfor ikke merke noe utenom det vanlige da jeg betalte med kredittkortet. Javascript burde være streit nok, så jeg vil tro det er Java som skaper trøbbel for betalingsløsningen. Og det kan av og til være krøkket, det skal sies. Har nettopp installert Java på en Windows 98-maskin (ja, du leste riktig!) for å få en nettbankløsning til å funke, og det var heller ikke helt uproblematisk.
Ubuntu-brukere kan stort sett installere det smertefritt fra Add/Remove software under Applications (velg “All available applications” og søk på Java, pass på å krysse av for Sun Java 6 Web Start), alternativt følge denne oppskriften . Men jeg vet ikke hvilken distro du bruker, Suse og Fedora gjør dette på en annen måte. Ved å taste “java-version” i et terminalvindu får du uansett en idé om hva som er installert (eller ikke) – hva ser du der?
04/12/2007 at 15:24
Siste nytt fra Bentes strev med Linux 🙂
Takk for råd Eirik. Jeg har Ubuntu og ting skulle egentlig funke. Tror faktisk det gjorde det før – til dels. Kunne feks se på Aftenposten video. Ikke nå lenger av en eller uforklarlig grunn.
Jeg sjekket nå Add/Remove taktikken. Prosessen stoppet opp før jeg nådde mål uten forklaring. Nå forsøker jeg “denne oppskriften”.
Det jeg har glemt, veit du, er hvordan jeg editerer enten med emacs eller vi. Jeg tror det går, men det virker ikke som emacsen er riktig god hos meg. Skal sjekke mer. Har tross alt vært hos Linpro og blitt kurset 🙂 Mitt håp er med andre ord at endring av “universe” i /etc/apt/sources.list skal gjøre susen.
Jeg har nemlig lyst til å bestille CDer fra Deutche Grammophone!
04/12/2007 at 15:29
Hvis du kjører apt-get fra terminalvinduet, burde du i det minste få feilmeldinger om noe går galt. Aftenpostens videoklipp kan heller ikke jeg se, forresten. De har såvidt jeg vet gått over til siste versjon av Windows Media Player, som ikke støttes av Ubuntu (eller de fleste andre Linuxvarianter). Så det er ikke vår feil, men en kombinasjon av et ondsinnet monopol og en stupid nettredaksjon. 😉
04/12/2007 at 17:32
Ja, for det er jo ingen som bruker Linux….
Det var en deilig oppklaring forresten. Takk! 😀