Godt sagt om bøker

I en tid da det globalt publiseres rundt én million titler årlig, og bestselgerne stort sett ser ut til å handle om vampyrer og realitykjendiser, er det ikke vanskelig å slutte seg til denne tiraden fra en amerikansk avis:

Every person of fairly good education and of restless mind writes a book. As a rule, it is a superficial book, but it swells the bulk and it indicated the cerebral unrest that is trying to express itself. We have arrived at a condition in which more books are printed than the world can read. This is true not only of books that are not worth reading, but it is true of the books that are. […] Everybody wants to say something. But it is slowly growing upon the world that everybody has not got something to say.

Ja, de fikk det sagt, journalistene i Newark Daily Advocate, den 25. mars 1893… :-)

(Via Paleo-future)

8 thoughts on “Godt sagt om bøker

 1. Jamen, du kan vel være enig i at en typisk vampyrbok “indicated the cerebral unrest that is trying to express itself”? ;-)

 2. Det meste er skrevet før – og bedre, som noen pleide å si til sommervikarene i en viss avis. :lol:

 3. Ettersom jeg HAR skrevet en vampyrbok, skal jeg vurdere å være opprørt. Så snart jeg har ledd meg ferdig.

  Men hva var den store vampyr-hitten i 1893?

  Forøvrig: Tilbakemelding som lovet: Jeg er dypt forelsket i min Sony PRS 505. Det er uten noen form for tvil (hos meg) veien frem. Den er behagelig å lese på og den er langt mer behagelig å holde enn en bok. Merker allerede at jeg blir sur med tanken på å måtte kjøpe fysiske bøker.

  Problemene er utvalg i titler (som er et bokbransjeproblem, ikke et problem ved leseren) og at det av og til blir litt kjælkete med pdf’er.

 4. Arnfinn: Godt poeng! Bram Stokers “Dracula” kom jo først i 1897, så lite ante journalistene…

 5. Sitatet er like relevant i dag som det var for over hundre år siden – bare bytt ut ordet book med blog…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *