Dagens politiske innspill: Departementet for Magiske Spørsmål

Helseministeren tror på Snåsamannen, den påtroppende sjefen for Rettsmedisinsk institutt tror på bønnens kraft, og mange mener at det ikke betyr noe som helst. Jeg er uenig. Siden det nå er bevist hinsides enhver tvil at det fins folk der ute som besitter krefter hinsides den sneversynte vitenskapens horisont, er det på tide å følge opp Torbjørn Jaglands gamle forslag om å innføre alternativmedisin i helsevesenet. Og det bør ikke stanse der.

Alternativ tenkning har aldri begrenset seg til kroppen alene. Det dreier seg om et eldgammelt tankesett som griper inn på de fleste områder av livet, om en verden som lever på siden av den synlige og kjente, ikke helt ulikt den parallelle virkeligheten i Harry Potter-bøkene. Derfor bør det bli de rødgrønnes neste prosjekt å innføre et Departement for magiske spørsmål (DMS), og gi magiministeren i oppdrag å gi alle departementer en alternativ overhaling. Noen forslag:

 1. Justisdepartementet bør bygge opp en egen innsatsstyrke som står klar hver gang det er fullmåne, da en bølge av månesyke skyller over landet og utløser vold og sinnslidelser. Samtidig bør hundefangertjenesten styrkes, så man kan håndtere de mange varulvene som nå får gå fritt omkring i gatene.
 2. Forsvarsdepartementet må snarest få seg en avdeling for harelabber og andre lykkeamuletter. Vi kan ikke lenger leve med at norske vernepliktige er uten denne helt nødvendige beskyttelsen.
 3. Finansdepartementet må utrede hvordan vi kan lære av kinesernes lange og suksessrike forhold til lykketall. Finansministerens limousine bør utstyres med et bilskilt som viser f.eks. tallet 1314, mens tallknuserne på bakrommet må pålegges å samarbeide med astrologer, augurer, orakler og andre som kan forutsi fremtiden.
 4. Landbruksdepartementet må snarest sette ned en studiegruppe med henblikk på få landbruket til å drive i tråd med tusenårig norsk tenkning. Det bør oppfordres til høsting ved henholdsvis nymåne og fullmåne, avhengig av hva tradisjonen er på det aktuelle stedet. En støtteordning for blot av hester og griser, samt ofring av smør til Sola, bør opprettes.
 5. Miljøverndepartementet må pålegges å ansette healere som bedriver håndspålegging av jordkloden. For lenge har Moder Jord måtte lide fordi politikere ikke har villet samarbeide med dem som virkelig kan føle Hennes smerte.
 6. Kunnskapsdepartementet bør overlates til scientologikirken, som gjennom tiår har dokumentert at de driver langt mer effektiv utdanning enn norsk offentlig skole.
 7. Forskningsdepartementet bør legges ned, da dets grunnholdning er i strid med religionsdelen av den nye rasismeparagrafen.
 8. Utenriksdepartementet må snarest opprette avdelinger for kontakt med utenomjordiske, med landene på Jordas innside og med kolonien av nazister som flyktet til Antarktis etter annen verdenskrig.
 9. Statsministeren bør jevnlig pålegges å spise hjertet til en nylig drept bjørn eller et villsvin, da det som kjent gir mot, visdom og styrke til å mestre en krevende lederjobb.

Dette er bare en foreløpig skisse, og flere forslag tas imot med takk. Foreslå gjerne også hvem som bør bli magiminister.

64 thoughts on “Dagens politiske innspill: Departementet for Magiske Spørsmål

 1. Jeg kan ikke se annet enn at Hanssen, Ballo, Pedersen et al enten må

  1) gå inn for et enormt vitenskapelig prosjekt som skal undersøke disse effektene, som kan revolusjonere vår forståelse av biologi og fysikk, og redde utallige liv verden over hver eneste dag. (Pr telefon, intet mindre.) Tror man Snåsa-kreftene finnes, vil det være dypt umoralsk å ikke satse all sin politiske kapital på å undersøke dette nærmere ASAP, gjøre det til vårt månelandingsprosjekt, og eventuelt gå av om man ikke får viljen sin.

  2) gå av (og levere inn sin legelisens) som følge å ha anbefalt MAGI som medisinsk behandlingsform.

 2. Hei Eirik!

  I stedet for å gi deg et helt nytt svar oversender jeg deg link til kommentaren jeg la igjen hos Fredrik Mellem og som jeg har publisert på egen blogg.

  http://22044.vgb.no/2009/01/30/suk/

  Wikipedia omtaler deg som mediepersonlighet, har du vært for lenge ute av rampelyset nå?
  At dere klarer å være så arrogante, nedlatende og ignorante ovenfor andre folks tro?!

 3. Takk for et fantastisk bra innlegg. Jeg trengte å lese noe som dette etter de deprimerende artiklene om hva landets ledende politikere støtter seg på av svada.

 4. NB: Dæven – jeg er avslørt! Strategien min var å havne på “Nytt på nytt” for å harselere mer med din tro, før de rødgrønne forbyr meg å gjøre det og erstatter alle fastleger med håndspåleggere. Men nå trenger jeg en plan B, takket være ditt klarsyn.

  Anders: Bare hyggelig å kunne tenne et lys i det tilstundende middelaldermørket (ja, for du så vel at antall healere her til lands fordoblet seg ifjor?)

 5. Synd strategien ikke virket, Eirik. Hadde hjulpet betraktelig med deg istedet for Cato Steiner^HSchiøtz i går kveld, både fakta- og underholdningsmessig.

 6. Lars: Ah, så det var nok en av de NPN-episodene der man har inviterert gjester som får programlederne til å fremstå som ekstra morsomme… ;-)

 7. Nja, desverre klarte Schiøtz å sabotere ethvert forsøk på morsomheter, så ingen framsto som annet enn tannløse.

 8. Lars: Akkja. Tannløsheten og mangelen på futt er forsåvidt årsaken til at vi ikke har sett NPN på en god stund. En ordentlig pause eller bytte av faste deltakere ville sannsynligvis gjøre underverker.

 9. Din glattpolerte tosk..
  Man trenger ikke være rakettforsker eller klarsynt for å lukte hvorfor Ari nå har hatt tidenes mediebonanza, og jeg lurer nesten på om dette er en syke som rammer hovedsaklig menn i en viss alder som har havnet i skyggen av kona hjemme eller i media.
  Og jeg lurer på, hvordan du ut fra mine ord klarer å få det til at dette nødvendigvis er min tro? Takk for å bekrefte egen arroganse, men det er ikke nødvendigvis slik at jeg støtter Hamas’ voldsbruk ovenfor Israel selv om jeg fordømmer Israels ute av proporsjon-krigføring. Tvert i mot, Eirik, tvert i mot..

  “Jeg våknet en natt av en underlig drøm, det var som en stemme talte til meg, fjern som en underjordisk strøm- og jeg reiste meg opp: Hva er det du vil meg?
  – Du må ikke sove! Du må ikke sove.”

  Man SKAL ikke tåle så inderlig vel, Eirik. Og selv om du har humorens nådegave i behold, så hjelper det så lite at du skaper denne form for ekstreme harselas.
  En dag havner det på ville veier slik det gjorde med Mohammed-tegningene, så sitter du plutselig der i det en same kaster gan over deg.

 10. NB: Når pseudovitenskapen har folk som argumentererer på ditt nivå, trenger den sannelig ikke motstandere som meg. Men du bragte da én ny ting til debatten: ingen har noensinne karakterisert meg som “glattpolert”. ;-)

  Einar: Jeg merket meg halveringen, ja. Skulle gjerne hatt tak i den oppskriften der… :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA