Dagens passfotoråd

2009-passfoto

Ikke sett deg i passfotoautomaten rett etter at du har trasket en halvtime gjennom iskaldt slaps, fordi nøkkelen brakk i sykkellåsen og etterlot din trofaste doning låst fast til et gjerde på motsatt side av byen, noe du oppdaget etter at du kom ut av et lokale der du måtte stå tre kvarter i kø for å få vite at tjenesten du trodde ville ta ti minutter kom til å ta flere dager og dessuten kostet hundrevis av kroner mer enn du hadde forventet. Som sagt: ikke gjør det.

23 thoughts on “Dagens passfotoråd

 1. Men hey – gi meg tilgang til PS3en, og den rasende irriterte rynken mellom øynene har en tendens til å forsvinne ganske raskt… ;-)

 2. Du kommer aldri til å slippe inn i land der man faktisk kikker på passbildet. Flott at Gitmo blir lagt ned slik at du slipper en tur innom direkte fra passkontrollen på Gardermoen:-)

 3. “Rømlingen er svært farlig og bevæpnet. Vi gjentar: farlig og bevæpnet.”

 4. Strålande! Du ser kjempeskummel ut, det skal du ha. Mannen min tok passbilde av seg sjølv med sjølvutløysar etter ein lang og slitsom dag der han hadde hatt ansvaret for alt heime, fora og lagt ungane og tatt ein halvtime på sofaen først. Han likna veldig på deg på bilda over. I og med at dette var heime kunne eg photoshoppe bilda litt, og fjerna nyva i panna, fekk justert hudtonen og lysna bildet litt. Han vart rett kjekk, om eg skal seie det sjølv, inhabil som eg er. Men du veit, liknar du på passbildet ditt treng du verkeleg ferie…

  Alt godt, Gunda

 5. Grusom dag!!! Stakkars deg. Bortsett fra at du skriver så morsomt at vi må le, også.

  Noen dager bare ER slik. Omtrent som en sang av Øystein Sunde. :lol:

 6. oh! fantastisk! du ser ganske så skummel ut.
  mitt passbilde er preget av å ha gått en time i hete, med altfor varm genser….

 7. På siden: At passfotoautomater fortsatt finnes er ganske utrolig – jeg tenker på at et selvknips med mobilen burde være en helt grei erstatter av denne dinosaurteknologien. Passfotoautomater og telefonkiosker gir meg 80-tallsnostalgi…

 8. Passfotoautomater gir meg 70-tallsnostalgi og kvelningsfornemmelser – vi var tre stykker i samme fotoboks for å spare penger. Når selv Mr. E. Newth benytter seg av denne teknologien må den tydeligvis ha noe for seg.

 9. De aller fleste passfotoautomater er vel nå digitale, så litt moderne er de vel. (Det hadde vært tøft å ha en klassisk analog svart/hvit passfotoautomat. De baserte seg kanskje på gammel Polaroid-teknologi?)

  Forøvrig skal passfoto se slik ut. Hadde jeg vært passkontrolør ville jeg trodd at det var ugler i mosen om passfotoet var av en som smiler og er seg selv lik. Smilig og åpen munn vil ikke politiet ha noe av. Ihvertfall ikke åpen munn. Kanskje de har vært plaget av munnpustere?

  Apropos passfoto, skal du ikke skaffe deg en WordPressmal som viser gravatarer? Og kanskje benytte anledningen til å bruke det nye passfotoet som gravatar?

 10. Aslak: Snodig nok vises ikke gravatarer, selv om WordPress (oppdatert til siste versjon) er avkrysset for visning. Er kanskje en konflikt med temaet jeg har valgt, så dette får jeg se på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *