Dagens passfotoråd

2009-passfoto

Ikke sett deg i passfotoautomaten rett etter at du har trasket en halvtime gjennom iskaldt slaps, fordi nøkkelen brakk i sykkellåsen og etterlot din trofaste doning låst fast til et gjerde på motsatt side av byen, noe du oppdaget etter at du kom ut av et lokale der du måtte stå tre kvarter i kø for å få vite at tjenesten du trodde ville ta ti minutter kom til å ta flere dager og dessuten kostet hundrevis av kroner mer enn du hadde forventet. Som sagt: ikke gjør det.

23 kommentarer

 1. Elisabeth says:

  Og denne mannen lar jeg passe barna mine …

 2. Eirik says:

  Men hey – gi meg tilgang til PS3en, og den rasende irriterte rynken mellom øynene har en tendens til å forsvinne ganske raskt… ;-)

 3. Elisabeth says:

  To timer Motorstorm og du er så god som ny?
  :-D

 4. Eirik says:

  Jepp! :-D

 5. Elisabeth says:

  Det er notert. ;-)

 6. Atle Grimsby says:

  He,he Du ga iallefall oss en god dag! Thanks for sharing :-)

 7. Magnus says:

  Har du vurdert torpedoyrket?

 8. Eirik says:

  Magnus: Sånn rundt halv elleve i formiddag sto det yrkesvalget høyt på listen, ja… ;-)

 9. Oi, kom ikkje her og kødd med innehavaren av dette passet.

 10. Thomas says:

  Du kommer aldri til å slippe inn i land der man faktisk kikker på passbildet. Flott at Gitmo blir lagt ned slik at du slipper en tur innom direkte fra passkontrollen på Gardermoen:-)

 11. Det er nesten så jeg tror historien er selvopplevd :-)

 12. nessie says:

  “Rømlingen er svært farlig og bevæpnet. Vi gjentar: farlig og bevæpnet.”

 13. Alt godt says:

  Strålande! Du ser kjempeskummel ut, det skal du ha. Mannen min tok passbilde av seg sjølv med sjølvutløysar etter ein lang og slitsom dag der han hadde hatt ansvaret for alt heime, fora og lagt ungane og tatt ein halvtime på sofaen først. Han likna veldig på deg på bilda over. I og med at dette var heime kunne eg photoshoppe bilda litt, og fjerna nyva i panna, fekk justert hudtonen og lysna bildet litt. Han vart rett kjekk, om eg skal seie det sjølv, inhabil som eg er. Men du veit, liknar du på passbildet ditt treng du verkeleg ferie…

  Alt godt, Gunda

 14. Anita says:

  Grusom dag!!! Stakkars deg. Bortsett fra at du skriver så morsomt at vi må le, også.

  Noen dager bare ER slik. Omtrent som en sang av Øystein Sunde. :lol:

 15. Eirik says:

  Det var det året det var så bratt, Anita. Det var spiseplikt på Briskebytrikken, faktisk.

 16. b says:

  oh! fantastisk! du ser ganske så skummel ut.
  mitt passbilde er preget av å ha gått en time i hete, med altfor varm genser….

 17. Gunnar says:

  På siden: At passfotoautomater fortsatt finnes er ganske utrolig – jeg tenker på at et selvknips med mobilen burde være en helt grei erstatter av denne dinosaurteknologien. Passfotoautomater og telefonkiosker gir meg 80-tallsnostalgi…

 18. Åsmund says:

  Passfotoautomater gir meg 70-tallsnostalgi og kvelningsfornemmelser – vi var tre stykker i samme fotoboks for å spare penger. Når selv Mr. E. Newth benytter seg av denne teknologien må den tydeligvis ha noe for seg.

 19. Aslak Raanes says:

  De aller fleste passfotoautomater er vel nå digitale, så litt moderne er de vel. (Det hadde vært tøft å ha en klassisk analog svart/hvit passfotoautomat. De baserte seg kanskje på gammel Polaroid-teknologi?)

  Forøvrig skal passfoto se slik ut. Hadde jeg vært passkontrolør ville jeg trodd at det var ugler i mosen om passfotoet var av en som smiler og er seg selv lik. Smilig og åpen munn vil ikke politiet ha noe av. Ihvertfall ikke åpen munn. Kanskje de har vært plaget av munnpustere?

  Apropos passfoto, skal du ikke skaffe deg en WordPressmal som viser gravatarer? Og kanskje benytte anledningen til å bruke det nye passfotoet som gravatar?

 20. Eirik says:

  Aslak: Snodig nok vises ikke gravatarer, selv om WordPress (oppdatert til siste versjon) er avkrysset for visning. Er kanskje en konflikt med temaet jeg har valgt, så dette får jeg se på.

 21. Aslak Raanes says:

  Barthelme 4.6.1 ser ut til å fungere med gravatars hos meg. Jeg tror 4.6.1 skal støtte funksjonalitet som kom med WP 2.6.

 22. Eirik says:

  Aslak: Takk for tipset. Dette skal jeg se på snarest.

 23. Jeg bare lo og lo jeg, Eirik. Så høyt at det gjallet i mellom kontorveggene! Slikt folk kjenner man altså! :-))

Legg inn kommentar

Vis folkeskikk, vær relevant. Din ytringsfrihet er ikke min publikasjonsplikt.