5 thoughts on “Romheisen presentert på 9 minutter

 1. Men har du smakt blekket pasta? Godt er det ikke, selv om det ser lekkert ut sammen med f.eks. kokt laks…

 2. Takk for bra klipp, romheiser er spennende greier. Jeg leste “Fountains of Paradise” i fjor sommer, den gjorde inntrykk (som forøvrig mange av Arthur C Clarkes bøker gjør). Jeg er overhodet ikke i tvil om at en romheis noengang vil bli bygd, jeg bare håper det blir i min levetid. Hvis jeg ikke husker feil fra boken til Clarke, bygde de en prototyp på Mars – en ikke mindre “far out” og spennende idé. Hm, spørs om jeg ikke må en tur på amazon snart – noen anbefalinger?

 3. Michel: Romheisen er og blir en av de kuleste ideene for det 21. århundre. Spørsmålet stadig flere stiller seg, imidlertid, er hvorvidt heisen vil bli stabil nok til å være trygg. Det handler delvis om at tyngdekraften fra Sol og Måne kan sette opp svingninger, delvis om faren for skader fra romsøppel (jamfør saken med de to satellittene som kolliderte nylig). Vi får krysse fingrene for at man løser disse problemene, for uten heisen er det vanskelig å se for seg hvordan vi skal kunne kolonisere solsystemet!

  Var det noen spesielle typer bøker du ville tipses om, forresten? :-)

 4. Takk for svar, Eirik.

  Jeg tenkte primært på sci-fi romaner. Arthur C Clarke har jo vært nevnt allerede, jeg har lest en del – men absolutt ikke alt – av ham.

  Jeg er relativt interessert i alt som har med andre potensielle sivilisasjoner i universet, og “Contact” av Carl Sagan er nok min soleklare favoritt hittil. Jeg elsker kombinasjonen av et ganske grensesprengende konsept og følelsen av at dette faktisk kan skje i morgen. Vet du om noe som tror kan vekke den samme spenningen, er jeg absolutt interessert i tips!

 5. Stephen Baxter og Ben Bova er to forfattere som faller meg i hu når du nevner kriteriene dine. Har du lest dem? Særlig Bovas Mars-bøker er gode til å formidle følelsen av at fremtiden er veldig nær…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *