Adios Superstreng

Igår fikk vi beskjeden vi har ventet på en god stund: det blir ingen flere sesonger med vitenskapsprogrammet Superstreng på Radio Norge. Synd, men ikke uventet. Og sånn er nå engang livet for frilansere. Fra vi begynte i september 2005 og fram til idag har vi laget 118 programmer som har spent over alt fra nanoteknologi og fiskers følelser til Lystrosaurus og solceller. For meg har det vært svært lærerikt å jobbe så jevnt og lenge med radio, et medium som for ofte undervurderes av formidlere.

Det har også vært et privilegium å få sjansen til å snakke med så mange kunnskapsrike, engasjerte og formidlingsvillige forskere, og fabulere fritt rundt form og innhold sammen med Magnus Nome, Thomas Hukkelberg og Kaare Hersoug i produksjonsselskapet BådeOg. Til å være en så liten gjeng syns jeg vi har fått til mye. Selv om RSSen ikke lenger vil bli oppdatert, vil mp3-filene med programmene våre bli liggende på superstreng.no en god stund framover.

Hvem vet, kanskje vi høres en gang i fremtiden, på en annen kanal? :-)

9 thoughts on “Adios Superstreng

  1. Huff og huff! Tror jeg har hørt alle sendingene og har kost meg med alle disse. Jeg er helt enig i at radioen er undervurdert blant mange. Men ikke hos meg! Håper likevel at du gjør «comeback» som programleder ved en senere anledning.

  2. Det var dumt, synes kanskje det beste var programmet med Erling Dokk Holm – god kjemi og diskusjon smittet gjennom luften – så det programmet skal jeg ta vare på en god stund fremover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *