Dagens “Framtiden er nå”-bilde

Romsonden Phoenix på vei ned mot Mars, fotografert av Mars Reconnaissance Orbiter (klikk på bildet for å se en større og mye mer dramatisk utgave). Dagens Næringsliv ringte meg igår og stilte meg diverse framtidsspørsmål, som når jeg trodde mennesker kom til å gå på Mars. Mitt svar var at vi er heldige om det skjer før 2050.

Jeg tro altså ikke at jeg selv kommer til å oppleve at mennesker lander på Mars. Men jeg lever i en tid da en robot som virvler rundt Mars, kan ta bilder av en annen robot idet den suser ned mot planetens overflate. Ikke så verst det, heller.

2 thoughts on “Dagens “Framtiden er nå”-bilde

  1. “Men jeg lever i en tid da en robot som virvler rundt Mars, kan ta bilder av en annen robot idet den suser ned mot planetens overflate. Ikke så verst det, heller.”

    Heh. Jeg er begeistret selv. Det første stedet jeg fant som påpekte det fantastiske ved dette bildet, var BadAstronomy, som du utvilsomt abonnerer på. Hans entusiasme er mer enn smittsom:

    http://www.badastronomy.com/bablog/2008/05/26/phoenix-descending/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *