Det er konklusjonen i rapporten Teens and Social Media (PDF), som ble omtalt i Ars Technica nylig. Rapporten er en del av prosjektet Pew Internet & American Life, som jeg blogget om i 2005, og den viser altså en klar økning i produksjon og deling av egenskapt innhold:

39 percent of these teens share their own artistic creations like artwork, photos, stories, or videos (up from 33 percent in 2004), 28 percent have created their own online journal or blog (up from 19 percent), and 26 percent remix content they find online for their own creations (also up from 19 percent).

De nye tallene peker også entydig i retning av at amerikansk ungdom er blitt flinkere til å håndtere personvernproblematikken. 39 % av tenåringene begrenser adgang til opplastede fotografier “mesteparten av tiden”, mens bare 5 % legger ut fullt navn og adresse. Ungdommen er som vanlig bedre enn sitt rykte. I bunn og grunn er disse trendene helt som forventet. Sosiale nettmedier har jo det unike trekket at de oppdrar sine brukere, samtidig som brukerne utvikler mediene videre.
I 2005-postingen var jeg opptatt av at bokbaserte lesestimulerere burde bry seg om disse trendene. Idag tror jeg det er likegyldig hva det papirbaserte tekstmiljøet måtte finne på. Som NDLA-striden og innlegg som dette på epostlista Biblioteknorge viser, befinner myndighetene, bokbransjen og store deler av bibliotekvesenet seg i en tilstand av total fornektelse.