Dagens oppfinnelse som aldri tok av

Rullefortauet er blitt fremstilt som en kommende teknologi omtrent så lenge vi har brydd oss om kommende teknologier (sjokoladereklame over er fra sent 1800-tall, og viser rullefortau i år 2000), og har vært en gjenganger på verdensutstillinger og i science fiction-romaner som Isaac Asimovs klassiker The Caves of Steel. Men tross innsatsen til blant annet Thomas Edison, ble ikke rushtiden i byene våre dominert av folk som suser avgårde på metallbånd. Og det er kanskje like greit, når man tenker på hvordan folk oppfører seg på de få rullefortauene som faktisk er i drift – på Gardermoen, for eksempel. Folkens: poenget med rullefortau er at man skal komme fortere fram, ikke at dere skal ha et bevegelig underlag for å stoppe opp og pludre! ;-)

5 thoughts on “Dagens oppfinnelse som aldri tok av

  1. Folkens: poenget med rullefortau er at man skal komme fortere fram, ikke at dere skal ha et bevegelig underlag for å stoppe opp og pludre! ;-)

    På den andre sida har me vel alltid utnytta teknologien på den måten som passar oss best, og ikkje alltid slik meininga er… Og det treng jo ikkje vera noko negativt — masse nyttig er blitt laga av den grunn. :-)

  2. Legg ellers merke til de flotte klærne tegneren har sett for seg at folk på bytur bruker i år 2000. :-) Han/hun ville kanskje blitt skuffet/sjokkert?

  3. Jeg prøver å sende deg en mail, men ingen av adressene på kontaktinfo-sida di funker for meg. Mailer-daemon sier at det er en permanent error. Prøvd to ganger til eirik, og en gang til eirnewth. What to do?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA