Solazyme får 45 millioner dollar investeringer: Gas 2.0 melder at Solazyme har fått venturekapital for å kunne skalere opp selskapets biodieselproduksjon. Solazymes prosess går ut på å få alger til å lage olje uten at man behøver å tilføre lys, hvilket fører til tusen ganger høyere effektivitet og en mye kortere produksjonstid. Råstoffet er foreløpig sukker fra sukkerrør, hvilket har fått mange til å stille spørsmålstegn ved bærekraften til metoden.
Virus bygger mikrobatterier: Technology Review melder at forskere ved MIT har fått virus til å sette sammen to av de tre komponentene som trengs for å få et batteri til å fungere, og så laget koblinger til en overflate som kan generere strøm. Å bygge effektive mikrobatterier er en viktig forutsetning for å lage mikroskopiske roboter, jamfør visjonen om programmerbar materie nedenfor.
Antall ekstremt fattige er større enn tidligere trodd: Ifølge The Economist har verdensbanken revidert sine anslag for hvor mange som lever i ekstrem fattigdom, og kommer til at antallet var 1,4 milliarder. Det er over 400 millioner høyere enn det opprinnelige snalget, og skyldes først og fremst at man nå har sett nærmere på prisnivået i verdens 146 fattigste land.
Nesten halve Australia er uberørt av mennesker: En ny studie viser at mer enn 40 % av Australia, eller et område på størrelse med India, er omtrent upåvirket av menneskelig aktivitet. Det gjør landet til ett av verdens fem store, gjenværende villmarksområder, sammen med Amazonas, Sahara, Antarktis og det nordlige Canada. Det meste av villmarken finnes ikke overraskende i de tørre, indre delene av landet, i Arnhem Land og den nordlige Cape York-halvøya.
The Long Tail: Den frie økonomien, målt i dollar: Chris Anderson (mannen bak begrepet “The long tail”) forsøker å gjøre et anslag over de økonomiske ringvirkningene av fri programvare og åpent innhold, og kommer til at det nå genereres inntekter på et sted mellom 50 milliarder og 150 millarder dollar årlig.
Intel tror fremdeles på intelligente maskiner: Det melder BBC, som har vært tilstede på Intel Developer Forum. Blant visjonene som ble lansert av mikroprosessorprodusenten var følsomme roboterog “catoms”, en versjon av programmerbar materie. Tanken er at man skal bruke millioner av bittesmå roboter til å lage materialer som kan tilpasse seg bruksområdet: tenk deg en mobiltelefon som kan omprogrammeres til å strekke seg ut og bli en (tynn) bærbar datamaskin.