VG skriver om spamproblemet, som er like sikkert og visst som regnfulle dager rett før julaften her i Oslo (VG  bruker riktig ordet “hatpost”, som jeg trodde var noe annet, men siden det er mye av spammen og den er hatet, så la gå…) Det fikk meg til å reflektere over erfaringene jeg har gjort siden jeg sist blogget om å bruke GMail som spamfilter. Den gang hadde jeg nettopp satt opp mailserveren til å videresende all epost til eirik@newth.net til eirik.newth@gmail.com, fordi min leverandørs innebygde spamfilter rett og slett ikke hold tritt.
For meg var resultatet en umiddelbar forbedring – fra å få opptil flere titalls hatposter om dagen falt tallet til et par i måneden. Og til tross for at GMails captcha forlengst er brutt, har tallet holdt seg noenlunde stabilt hele året. Innboksen min er faktisk like ren og vi*gra-fri som den var på slutten av 1990-tallet, i de fjerne og naive dager da også jeg kunne finne på å sende sinte svar til folk som en sjelden gang mailet meg uønsket reklame… 🙂
Videresending er lett å sette opp fra kontrollpanelet hos de fleste leverandører, som f.eks. Telenor. GMails grensesnitt er greit å forholde seg til når man en gang iblant er innom og sjekker Spam-mappa for mulige falske positive, og en god løsning når man skal sende og motta epost på reise. Jeg har også installert GMail på min Nokia E61, og dermed fått en epostløsning som på mange måter er bedre enn den innebygde.