Aftenposten har en interessant kronikk om hvordan vi kan produsere biodrivstoff i Norge. Utgangspunktet er tare, som allerede utnyttes i alginatproduksjon, og som derfor må dyrkes om man skal bruke det som utgangspunkt for biodrivstoff. Ved å unytte avfallstoffene fra oppdrettsnæringen, mener artikkelforfatterne det er mulig å produsere 8 – 13 millioner tonn tare i året, som kan gi mellom 245 og 380 millioner liter etanol
Tarebasert etanol alene kan innfri regjeringens mål i Klimameldingen om at 7 % av drivstoffet som omsettes i Norge i 2010 skal være biodrivstoff, og har den store fordelen framfor dagens bioetanol at det ikke er produsert av noe som også brukes til menneskeføde. Tarebasert drivstoff er et såkalt andregenerasjons biodrivstoff (drivstoff basert på sukker og mais hører til første generasjon), og i Norge kan det også suppleres med etanol produsert av avfallsstoffer fra skogindustrien.
31/12/1969 at 15:59
Jeg jobber i et team som tilbyr fjernundervisning i lulesamisk, vi har faktisk drøftet om vi skal publisere våre erfaringer, fra dag-til-dag og time-til-time, i en slags åpen logg.
Vi har to års erfaring med at lærerne skriver en “lukket logg” for undervisningen, tanken er ikke ny. Det som er nytt, og kanskje ei utfordring, er at dersom man poster negative erfaringer med utstyr og pedagogikk, så kan dette være med på å gi et negativt bilde av tjenesten vi selger 🙂
På en annen side, så kan dette være med på å legge et lite press på lærene, slik at de jobber med strukturert og målrettet. I tillegg til at man får utviklingsperspektivet!
http://www.skalltje.net/egil/archives/000011.html
31/12/1969 at 15:59
Skoleblogg – logg
Jeg jobber i et team som tilbyr fjernundervisning i lulesamisk, vi har faktisk drøftet om vi skal publisere våre erfaringer, fra dag-til-dag og time-til-time, i en slags åpen logg. Vi har to års erfaring med at lærerne skriver en “lukket…