Ja, du leste riktig: there’s a party in Wikipedia’s pants and you are invited:
Wikipedias 1. artikkelkonkurranse starter 12. juni 2007 og avsluttes før jul. Idéen med artikkelkonkurransen er å oppmuntre til skriving av fremragende artikler om temaer som er for dårlig dekket.
Kan du ikke bidra med en artikkel, så hva med å donere en premie? Vinnerne av hver klasse får selvsagt en takk for innsatsen, inklusive et ekte, håndsignert eksemplar av en bok forfattet av juryformannen. Så kom alle sammen, bli med.
13/06/2007 at 09:20
Bra iniativ! 🙂
13/06/2007 at 14:10
Veldig bra initiativ, og kudos til deg for å være juryleder! 🙂
Det står ganske dårlig til med Norsk Wikipedia, føler jeg. Det var synd at det kom så lite ut av Vox Publicas flotte Wikipedia-stafett. Så det hadde vært fantastisk om denne konkurransen bidrar til litt mer engasjement og om det kunne ført til noen artikkler som likner litt på den tyske artikkelen som vises til på konkurranse-sida, så hadde det virkelig gjort seg!
Har du tenkt å ha noen rolle i Wikimedia Norge også?
14/06/2007 at 20:53
Norske Wikipedia drives fremover av trivelig entusiastisk gjeng som gjør en glimrende innsats både med artikkelskriving, oversetting, faktasjekking, språkkorrektur, lenking, sidestandardisering, nettfellesskapbygging og kontravandalisme.
Et stort problem er at Wikipedia er sin egen største konkurrent: Lille bokmålswikipedia er i skyggen av det engelskspråklige Wikipedia som har 100 ganger så stort språksamfunn og 10 ganger så mange artikler. Pga. befolkningens relativt gode engelskkunnskaper, blir mye av vevtrafikken kanalisert til engelskwikipedia.
Artikler har en tendens til å først bli virkelig gode når de er av en såpass høy kvalitet at de tiltrekker seg krangling mellom eksperter på artikkelens fagfelt. Hvis artikler er dårlige, uferdige eller neglisjerte, gidder eksperter dessverre sjelden engasjere seg i forbedring.
14/06/2007 at 23:49
Harald: Kyndige folk er vanskelige å få tak i for alle, også p-bokprodusenter, så du har et poeng. Men det vanskelige utgangspunktet er intet argument for å la være å forsøke. Og en av de mange fordelene med en rent digital plattform, er varighet i tid. Det vi ikke får til imorgen, får vi kanskje til om ti år. Nettet vil være der da også, kunnskapsbehovet likeså. Og hvem vet – kan hende vil enda flere fagfolk ha oppdaget verdien av åpent innhold innen den tid?