Espen gjorde det her forleden – idag er det min tur til å utbre meg om et emne som opptar meg på kronikkplass i Aftenposten. Ikke overraskende handler det om blogging…
Espen gjorde det her forleden – idag er det min tur til å utbre meg om et emne som opptar meg på kronikkplass i Aftenposten. Ikke overraskende handler det om blogging…
© 2025 — Powered by WordPress
Theme by Anders Noren — Up ↑
09/01/2006 at 07:40
Kronikken er allerede lest her ved frokostbordet i provinsen. Du presenterer deg bl.a. som formidler og det kan du trygt fortsette med. Budskapet kom klart fram og kronikken er antagelig en appetittvekker for mange om dette fenomenet.
Frode Bakken
09/01/2006 at 07:54
Tiltredes – skjønt jeg synes du gir avisene en litt for lett reise her. De er også truet. En ikke helt ufarlig utvikling for dem er at den offentlige samtalen gradvis overføres til nettet, og at det å være meningsdanner blir noe folk gjør direkte. Se på hva som skjedde da Tom Friedman, Maureen Dowd, og Paul Krugman havnet bak en “subscription wall” i New York Times, og en masse bloggere ikke lenger kunne diskutere dem, fordi de ikke kunne lenke til dem. En person som Paul Krugman kan da havne i den situasjon at hans meninger ikke kommer ut – og han havner da i en direkte konflikt med det mediet han publiserer i.
Sånn a propos ikkenoe, så er ikke min kronikk lagt ut på nett av Aftenposten, men det er din…
09/01/2006 at 07:56
Tja, jeg snakket jo om spesifikt om norske avishus, da. Statistikkene fra TNS Gallup viser at de i stor grad har klart å erstatte tap av papirlesere med vekst i nettlesing. Dermed er det ikke sagt at løsningene de velger alltid er like gode… 😉
09/01/2006 at 08:56
Fair enough – og bokbransjen henger mye lenger etter. Her er en morsom artikkel om avisene: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/01/06/AR2006010601495.html
(likte særlig den om at han er villig til å gå kortere og kortere for å hente avisen, og hvis utviklingen fortsetter må de levere den til ham ved sengen i 2006 og lese den høyt for ham i 2007 for å fortsatt ha ham som kunde)
09/01/2006 at 09:59
Hvordan skal man tolke det at jeg ikke leste arikkelen i Washington Post fordi jeg ikke gadd å registrere meg!? 😉
PS: Kronikken til Eirik ble derimot lest; meget bra!
09/01/2006 at 10:06
Takk for kloke ord i kronikken, jeg falt spesielt for sitatet fra direktøren i Kunnskapsforlaget!
09/01/2006 at 14:55
Takk for fin kronikk i dag, Eirik. Den beste i Aftenposten på lenge. Jeg har tillatt meg å kommentere kronikken på min blogg i dag (janaage.blogg.no). Jeg er “næringslivsblogger” og ser på blogging som et mulig dialogmedium mellom bedrifter og kunder. Dette gjøres til en viss grad i USA i dag, bl.a. i GM, og jeg tror vi står foran noe viktig her. Vi er et rent kunnskapsmiljø i Hartmark, og ser at vi bør og kan formidle kunnskap, oppfatninger og meninger gjennom blogging. Det er jo også spennende å se blandingen av tema på bloggene, og hva folk er opptatt av å meddele omverdenen.
09/01/2006 at 15:08
Takker for hyggelige kommentarer. Har også fått positive tilbakemeldinger via andre kanaler, bl.a. fra Foreningen Les, som jeg går ganske hardt ut mot i kronikken. Oppmuntrende at en så viktig aktør reagerer på kritikk ved å invitere til dialog – det er sannelig ikke hverdagskost i bokbransjen. 🙂
11/01/2006 at 00:28
Jeg nevnte følgende i en annen kommentar til denne bloggens blogger:
Forum er en stor del av det nye digitale skriftuttrykk. Jeg finner det merkelig at ikke avisene satser mer på denne sosiale formen. Det ville jo gjort internettsidene deres mer attraktive. Ofte har avisene kun elendige forum.
Blogger kan skryte av antallet. Den nærmeste grove sammenligningen med forum må vel være å sammenligne antall blogger med antall medlemmer i forum. Som bloggeren poster medlemmene i forum mange postinger.
Forum kan altså multipliseres med antall medlemmer for å få bedre sammenligningsgrunnlag.
Jeg kjenner dårlig til tallmateriale. Forumer.com og andre tilsvarende forum legger inn en automatisk posting når man åpner et nytt forum. I Forumer.coms startposting (http://barnevernsoverg.10.forumer.com/viewtopic.php?t=1) står det at de har hatt over hundre tusen forum. I tillegg kommer alle de andre forum.
Altså noen hundre tusen multiplisert med veldig mange medlemmer. Da får vi pene tall i størrelsesorden på noen millioner – som bloggene.
Arild Holta
11/01/2006 at 10:25
Absolutt. Jeg er selv gammel usenetter, og benytter meg fremdeles såpass mye av webfora at jeg kan støtte ditt syn på mange avisers tilbud. Det undrer meg at ikke man klarer å lage tekniske løsninger som kobler kommentarer til artikler om f.eks. Midtøsten til de generelle debattene om samme emne. Mange avisfora fremstår dermed som fragmenterte og kaotiske, liksom halvoffisielle avisblogger fremstår som døde og enveiskjørte. Webforaenes fremste fortrinn er likevel at de engasjerer såpass mange, og at de gir nettskribenter et lettvint utgangspunkt.
11/01/2006 at 21:53
Sit:
Det undrer meg at ikke man klarer å lage tekniske løsninger som kobler kommentarer til artikler…
Sit. slutt.
Spørsmålet er OM DE VIL.
De har i over hundre år vert “konge på haugen” og trenger tid for å tilpasse seg.
Leste en plass at det foregår veldig mange oppkjøp i mediabransjen. Det tyder på noen ser mulighetene, kjøper opp, omstrukturerer og selger med gevinst om noen år.
Vi står altså overfor store strukturendringer fremdrevet av teknologien og de tradisjonelle aktørenes sendrektighet.
Jeg har et par trend-/fremtidsrettede blogger her:
http://robotrevolusjon.wordpress.com/
http://tectro.wordpress.com/
Den siste er relativt rettet mot ny media og nye muligheter for å få yttre seg fritt.
Dette i tillegg til min blogg med bloggresurser
http://bloggxplotion.journalspace.com/