Vanskelig å tenke noe annet når man ser denne saken fra Mandag Morgen: det er kultur (i betydningen festivaler, revyer og reiseliv) det skal satses på i årene som kommer. Som tilknyttet kulturbransjen burde jeg glede meg, men forstemmes isteden av det åpenbare bakenforliggende motivet. All erfaring med kommunalpolitikere tilsier at de betrakter satsing på kultur som billig og enkelt sammenlignet med annen nyskapende virksomhet. Virkeligheten er en ganske annen. Skal kultursatsing gi langvarige økonomiske ringvirkninger (av typen Guggenheim-museet i Bilbao, Covent Garden-komplekset i London eller for den saks skyld den svenske musikkeksporten) må det investeres større summer over lang tid, det trengs krystallklare mål for virksomheten og en ditto håndfast ledelse. Mao ikke helt ulikt det en kommune må være villig til å underkaste seg for å få annen virksomhet til nærmiljøet.
21/06/2004 at 17:21
Det er en artik sak dersom den settes sammen med saken om bredbåndskommuner i forrige ukes Mandag Mandag. Der var et risikoelementene når det gjaldt kommunal bredbåndssatsing at kommuner risikerer brudd på reglene for offentlige innkjøp. Jeg vil tro at det kan brukes som argument mot at kommuner skal gjøre noe som helst.
Dermed ser jeg for meg at 8 av 10 norske kommuner satser friskt under mottoet: Norge, ditt nærmeste ferieland. Jeg håper at de 80 prosent av kommunene samtidig er de minste kommunene i landet ut fra folketall, men selv da snakker vi om 1,4 millioner nordmenn som skal hente sitt levebrød fra andres fritid.
21/06/2004 at 20:10
Nåda, nåda, leste du saken i MM så du vel at det var muligheten for at man etablerte de facto kommunale bredbåndsmonopoler som ble vurdert som problematiske. Kan hende skyldes det mitt begrensede perspektiv (jeg har aldri stått i noe annet enn kundeforhold til et telemonopol) men jeg syns faktisk det var et godt poeng. 😉