pocketop1.jpgvar et ofte brukt reklameslagord hos mitt mobilselskap. Mens jeg venter på at tavle-pcer skal komme ned i et mer anstendig prisleie, har jeg gjort slagordet til virkelighet (og fulgt opp en av mine tidligere postinger i samme slengen 🙂 og skaffet meg et trådløst minitastatur fra Pocketop til min Sharp Zaurus 5500.

Fordelen med trådløse tastaturer er at de løser problemet med vidt varierende portstandarder på småmaskiner. Ulempen er at alle sammenleggbare tastaturer kommuniserer med infrarøde signaler (vi må tydeligvis vente på Bluetooth). Det må bl.a. være fri synslinje mellom den infrarøde porten på PDAen og senderen i fronten av tastaturet, og siden IR-porten er ikke har en standardplassering trengs det gjerne en kreativ kombinasjon av stativer og speil for å oppnå kontakt (se bare hvordan Palm Wireless Keyboard har løst problemet).

pocketop2.jpgNå fins det programvare som roterer skjermbildet på Zaurusen, og dermed kan den stilles opp på det medfølgende stativet slik at IR-porten havner nær Pocketop-tastaturet. Zaurusen er ikke akkurat en utbredt PDA-modell, og derfor fins det ikke en kommersiell driver til tastaturet. Men Zaurus baserer seg på Linux, og derfor utvikles det for tiden to forskjellige IR-tastaturdrivere for Zaurus under GPL-lisensen. Jeg valgte IRK, som skrives av Craig Graham. Craig var svært behjelpelig da jeg hadde et spørsmål angående konfigurasjon av tastene (det vanlige æøå-problemet). Tastaturet bestilte jeg forresten fra Expansys, et britisk datafirma som alltid har levert raskt og pålitelig.

Etter å ha brukt tastaturet en arbeidsuke er jeg stort sett fornøyd med Pocketops løsning. Det at tastaturet er så kompakt gjør at jeg tar det med overalt. Men det merkes selvsagt at designerne har måttet kompromisse med tastenes plassering og størrelse. Istedenfor fire tasterekker er det tre, og den øverste og nederste rekka er smalere enn den midterste. Til gjengjeld skråner disse tastene litt, og dermed er de likevel er lette å treffe. Med Zaurus-skjermen liggende på siden og tastaturet rett foran, har jeg fått meg en brukbar reiseløsning for en knapp tusenlapp ekstra. Ingen dårlig handel, det.