Det er like greit å være forberedt på det først som sist: wifi ligger an til å bli den neste store helsetrusselen, ifølge Wi-Fi Networking News. Jon har allerede blogget saken, og henviser til en Digi-artikkel som omtaler en undersøkelse gjennomført i Tyskland. Som gammel fysiker kan jeg bare konstatere at undersøkelsen er rotete fremstilt og svakt dokumentert (ikke at det noensinne har hindret Digi i å lage en sak).
Det er også verdt å merke seg at wifi normalt sender ut langt mindre energi enn mobiltelefoner, og at en typisk wifiantenne ikke er i nærheten av brukerens hode. Dermed blir det å trekke inn studier som påstås å dokumentere hjerneskader av mobilbruk (slik det gjøres i en kommentar til postingen i Wi-Fi Networking News), temmelig meningsløst.
07/10/2003 at 12:28
Dette skjer med all ny teknologi – det ble gjort studier av ståling og elektrisitet fra fastlinjetelefon i USA tidlig i dette århundre, noen av dem med konklusjoner om at det var helsefare tilstede og med ulike mottiltak. Da jernbanen kom i England var det mange som mente at det var helsefarlig å bevege seg med en slik hastighet (man var mindre opptatt av det helsefarlige i å bråstoppe….). Og, også i England, man innførte påbud om maks hastighet på 6 km/t for biler, samt at man måtte ha en mann gående med et rødt flagg foran bilen, tidlig på 1900-tallet.
Det eneste resultatet av denne type “forskning” er at man forsinker innføringen av en teknologi, i siste instans (slik det skjedde i England) at man forsinker opprettelsen av en nasjonal industri for å utnytte den nye teknologien.
07/10/2003 at 12:57
Akk, og så jeg som trodde denne artikkelen handlet om frykten for at anonyme brukere av wifi aksesspunkter skal bruke fildelingsprogram med det resultat at eieren av aksesspunktet får trøbbel med film- og plateindustrien.
07/10/2003 at 13:27
Godt sett, Håkon. Det fins en masse ting vi burde frykte mer enn elektromagnetisk stråling, og Sæmund Fiskvik står høyt oppe på lista. Forøvrig reiser du et annet interessant spørsmål: i en (antatt ukryptert) trådløs fremtid kommer langt fler enn p2p-brukere til å snike seg inn på andres maskiner. Som spammere, barnepornografer etc. Før eller seinere vinner noen en sak her i landet basert på forsvaret om at forbudt materiale ble lagt inn på hans maskin uten tiltaltes viten og vilje.