Ta kontakt

POSTADRESSE
Eirik Newth
Sofienberggata 63 C
NO-0563 OSLO

TELEFON
Mobiltelefon +47 932 19 460

Jeg forsøker å svare på mobilsvar-meldinger så raskt som mulig, men i hektiske perioder kan jeg ikke garantere at jeg rekker å respondere på alle. Send heller en epost om du kan – gjelder det et oppdrag vil jeg uansett be deg bekrefte skriftlig på den måten..

EPOST
Min hovedadresse er eirik.newth@gmail.com. Spamfilteret mitt vil slippe gjennom nesten all legitim epost umiddelbart, men det er en liten sjanse for at eposten kan bli holdt tilbake en dag eller to. Hører du ikke fra meg innen rimelig tid, kan du legge inn en kommentar i webloggen til høyre på startsiden (det går utenom epostsystemet), ringe meg eller sende en SMS.

10 kommentarer

 1. Bjørn Frode Schøning Hågensen says:

  For noen uker siden hadde du en artikkel i VGs lørdagsbilag (…tror jeg), hvor man kunne søke etter sitt opphav fra utvandringen fra Afrika, ved å sende inn en DNA-test, den var veldig interessant, og jeg tenkte at jeg skal prøve på det samme, men jeg finner ikke nettadressen. (og avisen er jo dessverre levert til resirk…)

  Litt av min bakgrunn for å teste dette, er at min far er krigsbarn, og det ville være høyst interessant å se hvor hans tyske opphav har påvirket en allerede godt blandet miks (svensk, dansk, islandsk, finsk, samisk og en dråpe russisk…). Håper du kan hjelpe meg med denne adressen.

  Har søkt rundt på bloggen(som er veldig interessant for en nerd som meg) din uten å finne adressen, dessverre.

 2. Michael says:

  Jeg har prøvd National Geographics Genographic Project som Bjørn Frode spør etter ( https://genographic.nationalgeographic.com/genographic/participate.html ) . Jeg fikk stort sett bare bekreftet det jeg visste fra før. Men det kan jo være at folk er ukjente med sin slektshistorie eller at de har genetiske overraskelser i sin familie.

 3. Hei Eirik

  Er innom din blogg av og til. Mykje god lesnad, men ditt val av datoformat er ganske forvirrande; amerikansk, etter det eg kan sjå. Var det ein idé å nytta eit ISO- standard format?
  Helsing
  Erik

 4. Eirik says:

  @Erik: Takk for tipset! Har forsøkt å ha et ordentlig datoformat, men etter diverse oppgraderinger av malen er det vanskelig å holde oversikt. Skal se på saken ASAP.

 5. pelle says:

  Hei, jeg så at du i VG ( http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091638) anbefaler Digipost.

  Har du lest Carl Størmers betraktninger rundt brukeravtalen? http://www.carlstormer.com/my_weblog/2011/04/postens-nye-digipost-bryter-med-god-markedsskikk.html

  Jeg ser fordelen med sikret overføring av sensitive opplysninger, men jeg ser ikke hvordan du kan anbefale en løsninge med en brukeravtale som gir posten så vide rettigehter til å utnytte personlige opplysninger.

 6. Eirik says:

  @pelle: Ikke noe sted står det at jeg anbefaler denne spesifikke løsningen. Konkret står det “Eirik Newth er begeistret over den nye utviklingen.” På et generelt grunnlag mener jeg at Digipost er en god idé, og det står jeg ved. Hvorvidt jeg til sjuende og sist tar det i bruk avhenger av hvor mange aktører som leverer til en slik konto, vurdert opp mot de problematiske punktene i kontraktsvilkårene som Størmer omtaler – og hvordan Posten kommer til å praktisere dem…

 7. bård krogstad says:

  Hei Erik….Nå har jeg vært den lykkelige eieren av Kindle 3 i snart ett halvt år. Storfornøyd på alle vis. D.v.s kanskje bortsett fra dette med å lade opp dingsen. DET har vist seg å være litt tungvint. Når jeg har den koblet til PC’n (som kanskje er ment å være riktig måte…) må PC’n være PÅ..! PC’er går som kjent i hvilemodus etter noen minutter, og DA lader de plutselig ikke lengre. I allefall ikke her i huset. Jeg fikk et tips om at en nokia mobillader i bil kunne brukes. Men å måtte kjøre bil for å lade opp dingsen blir jo bare for dumt. Den bruker tross alt noe tid på å lades fullt opp. Jeg har en Iphone 3GS og på denne har jeg en nettspenningslader med en USB-kabel inngang…akkurat samme som på min Kindle 3.
  Spørsmålet mitt er ganske enkelt: Kan jeg bruke min Iphone-lader på min Kindle 3?

 8. Eirik says:

  @Bård: Jeg bruker jevnlig min Nokia mobillader for nett til å lade Kindle DX, så det går helt greit. Det du selvsagt må sjekke er om output avviker for mye fra det Amazon bruker. Min lader har output 5.0 V/1200 mA, noe som har gått bra så langt. Har din iPhone-lader noenlunde det samme burde det gå greit.

 9. Hei, Eirik!

  Har du sett dette “geniale” utspillet fra norsk bokbransje: http://www.digi.no/883007/vil-selge-boker-paa-magnetkort

  Hadde det vært første april hadde jeg skjønt det… Hva med en kommentar på ebok-bloggen?

  Mvh
  Harald Hansen
  Kongsberg

 10. Marie says:

  Hei. Jeg mener å huske at du skrev et innlegg om gentesting en gang, og siden har jeg tenkt på at jeg og ønsker å få det gjort. Jeg finner det vanskelig å finne et sted jeg syns virker seriøst nok, og lurer på om du vil dele hvor du fikk tatt din test?
  Mvh Marie

Legg inn kommentar

Vis folkeskikk, vær relevant. Din ytringsfrihet er ikke min publikasjonsplikt.