Das Keyboard: Unboxing og førsteinntrykk

Forleden gikk jeg til anskaffelse av Das Keyboard, også kjent som tastaturenes BMW. Prisen er definitivt i stil med BMW (sjekk prisjakt.no for de beste tilbudene), men kvaliteten matcher den fullt ut. Det man får er et solid, tungt chassis i aluminium og taster som forsøker å gjenskape brukeropplevelsen til IBMs legendariske PC-tastaturer fra 1980-tallet.

Det er da også gjerne kvaliteten på tastene som får folk til å velge Das Keyboard. Tastene gir et langt mer solid inntrykk enn et typisk billigtastatur, men uten å gi for mye motstand. Det er ganske mye “key travel”, og derfor er dette kanskje ikke tastaturet for en som er vant til å skrive på laptop. Men for alle som i likhet med meg trådte sine skribent-barnesko med skrivemaskin og IBM-tastatur, er Das Keyboard en ren nostalgitripp.

En god forklaring på de ulike tastetypene som brukes, hhvis Cherry MS Brown, Blue og Red, finnes her
En god forklaring på de ulike tastetypene som brukes, hhvis Cherry MX Brown, Blue og Red, finnes her

Det finnes to hovedvarianter av tastaturet, MX Brown og MX Blue. Sistnevnte gjenskaper den berømte klikkelyden til IBM-tastaturene, noe som kan være verdt å merke seg for den som jobber i kontorlandskap e.l. Ellers er det ikke så mye å si, da Das Keyboard-serien er ganske minimalistisk sammenlignet med mye av det som er på markedet.

Varianten jeg valgte, modell 4C med brune taster, utmerker seg ved å være kompakt (derav C) fordi det numeriske tastaturet er fjernet. Den har to USB-porter, men kaster ikke engang bort plass på indikatorlys (aldri skjønt poenget med slike likevel – man oppdager jo for eksempel veldig fort om CAPS LOCK står på).

Das Keyboard handler om å tilby en god skriveopplevelse, og det kan jeg gå for at man får. Jeg pleier alltid å bruke litt tid på å tilpasse meg et nytt tastatur, men ikke i dette tilfellet. Das Keyboard var som å komme hjem – bare minutter etter at det var plugget i Chromeboxen, fløy fingrene over tastene som om de aldri hadde gjort annet. Varmt anbefalt!

IMG_20160709_141327

IMG_20160709_123204

IMG_20160709_123353

IMG_20160709_123410 IMG_20160709_123430

IMG_20160709_123445

3 thoughts on “Das Keyboard: Unboxing og førsteinntrykk

  1. De fleste noenlunde velassorterte databutikker her i landet selger vel fortsatt Steelseries 6GV2, som i første rekke er profilert for gaming-markedet, men som er et helt utmerket valg for oss som vokste opp med manuelle skrivemaskiner. Det har Cherry MX-knotter og en solid metallramme, og kostet dengang jeg kjøpte det, i 2012, ca. 700 kroner. I motsetning til ditt har det også numerisk tastatur, noe jeg ville følt meg temmelig hjelpeløs uten. Men uansett, gratulerer med et tastatur med årntlige knotter :)

  2. @Leif: Har hatt litt dårlige erfaringer med gamingtastaturer før, så jeg unngikk dem nå. Men takk for tipset, Steelseries er ganske riktig i salg fremdeles til en gunstig pris ifølge prisjakt.no, så det er notert. Det er flere her i huset som er hekta på gode tastaturer… :)

  3. Fin side du har her, EN. Jeg har også en haug med nye og gamle tastatur. Juvelen er vel det originale IBM. Og dette ser jo ganske likt ut bortsett fra fargen! Nice
    Siden jeg spiller litt fant jeg et slikt “gaming keybd” og liker det bra.
    Det heter Razer Deathstalker og har ganske lave (1-2mm) og flate taster. Bra det finnes noe for alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA