Annus horribilis for IT i heimen…

Puha. Årets travleste forelesermåned (september, da svært mange kunder trenger påfyll etter sommerferien) samt høstferien er bak oss, og bloggen skal få litt omtanke igjen. Synd å si det, men nok engang skal det handle om IT-problemer her i heimen. Det begynte med at jeg i februar måtte ta farvel med Linux etter lang tids frustrasjon, og isteden kjøpte en HP TouchSmart-PC med Windows 7. Så gikk ASUS-nettbrettet mitt istykker, noe som førte til en lang og resultatløs prosess med Komplett.no. Over 6000 kroner rett ut av vinduet, med andre ord. ASUS-nettbrettet ble erstattet av en snasen liten Galaxy Tab 7 Plus, som jeg var svært fornøyd med. Inntil det ble stjålet på klassisk Oslo-vis forleden.

Mandag morgen denne uken slapp jeg ut kattene rundt 0530, ganske som normalt. Jeg lot verandadøren stå på gløtt og gikk til en annen del av leiligheten for å gjøre noen småting. Jeg hørte en svak lyd fra stua og antok at det var en katt som var kommet inn igjen. Men da jeg var tilbake i stuen 0545 oppdaget jeg at nettbrettet mitt manglet. Først trodde jeg bare at jeg hadde forlagt det, men da Jorunn en time senere så at mobiltelefonen og VISA-kortet også var borte, skjønte vi at vi var blitt ranet på klassisk, frekt Oslo-vis. Mellom 0530 og 0545 hadde tyven klatret opp på balkongen, vært inne på stuen noen sekunder og forsynt seg med det mest salgbare han kunne se (PCer i samme rom ble stående urørt).

Skulle du se en slik i en søppelkasse i Oslo, så si fra til meg!

Joda, jeg vet at man ikke skal gå fra en åpen verandadør når man bor i første etasje i Oslo sentrum. Selv om strøket vårt normalt er rolig og fredelig om natten, er det ingen unnskyldning. Det er bare å skjerpe seg fra nå av. Om ikke annet hadde både Jorunn og jeg sørget for at tyven og den som eventuelt kjøpte mobilen og brettet får minimal glede av dingsene. Begge er utstyrt med sperrekoder, og i tillegg har brettet sikkerhetsprogramvare installert (den er selvsagt aktivert). At vi i mitt tilfelle snakker om en utgått Samsung-modell som ble stjålet uten lader, får meg til å tro at brettet mitt nok raskt ender i en søppeldunk.

Fordi jeg er en så flittig bruker av nettskytjenester, har jeg heller ikke lidd noe datatap. Alt som lå på brettet vil automatisk bli synkronisert til det nye brettet, når jeg kjøper det. Prisene på sjutommersbrett har falt endel i det siste, så det blir ikke vanskelig å få fatt i en erstatning til samme pris som originalen – rundt 2000 kroner burde holde. Akkurat nå lurer jeg på om jeg skal bytte fra Samsung til Google Nexus 7 – det vil i så fall innebære at endel Samsung-periferiutstyr blir ubrukelig. Men det blir uansett en pølse i slaktetida, for med en egenandel på 4000 kroner går jeg på en økonomisk smell uansett. Ytterligere  to tusen ut av vinduet, med andre ord…

Som om ikke det var nok, viser det seg at HP-PCen jeg kjøpte som erstatning for Linux-maskinen i februar, også var et bomkjøp. I sommer begynte jeg å legge merke til viftestøy fra maskinen, og i løpet av de siste ukene har det utviklet seg dithen at jeg nå sitter og blogger fra en maskin som høres ut som en traktor på tomgang. PCen må helt klart repareres, og normalt burde det ikke være noe probleme med å få fikset dette under garanti. Vel, bortsett fra at jeg har kjøpt den via Komplett.no, da, og jeg har jo nå erfart at det selskapet gjør alt det kan for å vri seg unna sitt ansvar. Meget mulig at det ryker enda noen tusenlapper, altså…

Annus horribilis, som sagt. Syns det er på tide at det slutter snart…

 

 

10 thoughts on “Annus horribilis for IT i heimen…

 1. Uffda. Det var mye rot på kort tid. Mye av det kunne likevel blitt unngått ved å flytte fra Oslo. Trøndelag f.eks. er et fint område.

 2. @Helene: Mer fristet til å gå for flere Lenovo-produkter, gitt. Alt i alt er det de som har gitt meg færrest problemer over tid.

 3. Jeg kjøpte også i sin tid laptoppen min (en HP) fra komplett.no, men jeg tok reklamasjonsproblemene direkte opp med HP, og hadde en problemfri tilværelse. Når de samme problemene oppstod for 3 gang, fikk jeg iht norsk forbrukskjøpslov i tillegg en flunkende ny (og da moderne) PC i erstatning. Du kan lese mer om dette her: http://abokevin.com/?p=488

  Ta kontakt med HP kundeservice er derfor mitt råd mtp HP-laptoppen.

  Lykke til!

 4. @Eirik Lenovo er et godt valg. Kjøp en vedlikeholdspakke samtidig, med den beste service avtalen så kommer de hjem til deg neste dag og fikser problemet.

 5. Jeg har faktisk helt motsatt erfaring med Komplett. Har returnert defekte varer og fått nye innen et par dager uten spørsmål.

  Lykke til med valgene og det kommende dingseåret :-)

 6. Trist – høres ut som skikkelig dårlig karma…
  @Ronny: Dessverre tror jeg ikke engang det hjelper å flytte til Trøndelag. Med åpne landegrenser er det nok av langfingra folk over alt.

 7. @PrinsesseLea: Bra å høre at noen får god service der i gården. Er dessverre ikke alene om å ha opplevd det stikk motsatte…

  @Åsmund: Ja, karmaen suger for tida. Lite lyspunkt er det at det ser ut som om Googles Nexus 7-tablet kommer til landet i nær fremtid – du kan allerede kjøpe den i diverse butikker, men jeg venter til den kommer i vanlig salg med ditto lavere pris.

 8. Digger dine tech-innlegg på bloggen. Keep going! Har du forresten noen tips om andre tech-bloggere jeg kan følge, Eirik?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *