Fotturen som ble litt “drunkard’s walk”

I mitt forsøk på å leve et nytt og bedre liv etter nyttår (det er nødvendig – virkelig nødvendig) tester jeg ut treningsapplikasjoner for Nokia N900. Så langt virker skritteller-widgeten og eCoach mest lovende. Sistnevnte loggfører f.eks. gåturer med GPS og registrerer dem i kalenderen, samtidig som det dumpes en .GPX-fil i en egen mappe.  Denne fila kan man bruke til mye moro. For eksempel kan den lastes opp til et nettsted som Heia!Heia! Over har jeg lastet den inn i Google Earth, som tegner opp den siste delen av min rute gjennom Oslo sentrum.

Og det jeg da får se – klikk på bildet for stor versjon – er en rute som gir inntrykk av at jeg har sjanglet meg gjennom Oslo sentrum. Jeg har gått i ring ved Tinghuset, gått meg bort ved regjeringsbygget og gjennomført livsfarlige, gjentatte kryssinger av Trondheimsveien. Neida, jeg var selvsagt ikke full, men ble istedet offer for en tilfeldig variasjon rundt den virkelige posisjonen som gir assosiasjoner til det matematiske fenomenet “drunkard’s walk“.

Er det viktig eller nyttig? Antagelig ikke. Alle vet jo at (sivil) GPS har en mildest talt varierende presisjon. Gjør det treningen med eCoach morsommere? Definitivt. :)

5 thoughts on “Fotturen som ble litt “drunkard’s walk”

  1. Vittig kart og sedvanlig mildt lakonisk og klokt formulert bloggpost. Godt nyttår, Eirik! :)

  2. Presisjonen avhenger helt klart av hvilken enhet man benytter og hvordan programvaren i enheten håndterer plutselige avvik. De fleste programmer som produserer GPX-filer jevner ut plutselige avvik som åpenbart er feil.

    Selv har jeg en Garmin Forerunner 305, den er meget nøyaktig. Den produserer GPX-filer som jeg manuelt dytter inn i kartet du ser i artikkelen jeg lenker til.

  3. Om jeg ikke husker feil opererte vi i deler av dette området under ditt utdrikningslag i 2003. Jeg er glad ikke våre bevegelser her ble logget! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *