VG-kommentar 4. september: Mitt store fete greske gentreff

Har somlet litt med dette, men planen var å legge ut pekere til nettsteder som kan gi mer informasjon om emnet i artikkelen. Etter å ha fått leserhenvendelsen nedenfor (som jeg tok meg den frihet å kopiere til denne postingen) følger altså et lite utvalg pekere. Legg gjerne til flere i kommentarfeltet hvis det passer seg sånn:

 • Genographic project kartlegger folkegruppers vandringer ved å bruke DNA-markører (eng)
 • Genebase.com lar deg bruke Genographics-data til å finne ut mer om fjerne og nære slektninger (eng)
 • Wikipedia om DNA-resultatene for “Ismannen” Ötzi, som tyder på at han kan ha få slektninger i det moderne Europa (eng)
 • Wikipedia om DNA-basert slektsforskning (eng)
 • DIS-forum med 10 tips om slektsforskning og DNA

3 thoughts on “VG-kommentar 4. september: Mitt store fete greske gentreff

 1. For noen uker siden hadde du en artikkel i VGs lørdagsbilag (…tror jeg), hvor man kunne søke etter sitt opphav fra utvandringen fra Afrika, ved å sende inn en DNA-test, den var veldig interessant, og jeg tenkte at jeg skal prøve på det samme, men jeg finner ikke nettadressen. (og avisen er jo dessverre levert til resirk…)

  Litt av min bakgrunn for å teste dette, er at min far er krigsbarn, og det ville være høyst interessant å se hvor hans tyske opphav har påvirket en allerede godt blandet miks (svensk, dansk, islandsk, finsk, samisk og en dråpe russisk…). Håper du kan hjelpe meg med denne adressen.

  Har søkt rundt på bloggen(som er veldig interessant for en nerd som meg) din uten å finne adressen, dessverre.

 2. Hei Bjørn Frode. Som du ser over har jeg nå somlet meg til å samle noen pekere, som egentlig var hensikten fra starten av. Så takk for at du ga meg et spark bak. Mye av dette er komplisert stoff, men jeg tror den siste pekeren, fra DIS-forum, kan gi deg en pekepinn om hvordan du går fram for å finne mulige svar på spørsmålet som opptar deg. Lykke til! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *