Ny design igjen – denne gangen er det alvor

Som skjermdumpene fra henholdsvis 2000, 2003, 2005 og for noen dager siden viser (Wayback Machine kan brukes til så mangt), har denne nettadressen gjennomgått store visuelle endringer opp gjennom tidene. Bak hver av endringene har det ligget en slags strategi bak, og det er også tilfellet denne gangen. Ved å velge bloggmalen Mimbo, som har et magasinaktig utseende, håper jeg å få til en ryddigere forside som kan fremheve mer av skrivingen min.

Kategorispalten til venstre gjør nettopp dette: her finner du stoff som kanskje ikke har ligget på forsiden på mange år, men som likevel kan være lesverdig. At temaet er det samme som i 2050-bloggen er ingen tilfeldighet. Jeg er meget fornøyd med utseendet på sistnevnte blogg, men jeg innser at de nye familieomstendighetene gjør det helt urealistisk å vedlikeholde to blogger.

Derfor vil stoffet fra 2050-bloggen etterhvert havne her – en integrasjon som vil bli lettere takket være Mimbos struktur. Den første forsmaken på dette er RSS-feeden med interessante artikler fra min 2050-konto på del.ico.us i høyre marg. Designet og fargekodingen er på ingen måte ferdig (jeg er f.eks. ikke sikker på at nettkatten Linus skal forsvinne fra toppbanneret), så kom gjerne med innspill!

16 thoughts on “Ny design igjen – denne gangen er det alvor

 1. Mimbo er ein fin bloggmal, så dette er ei god endring.

  Eg syns at Linus bør ha sin plass på bloggen. Kanskje ikkje så stor plass som før, men at han iallfall er visuelt til stades. Mimbo er ein veldig stram mal, så Linus ein eller annan stad i headinga vil mjuke den opp litt.

  Det er sikkert dei som er ueinige med meg og syns at ein stram og fin mal ikkje skal kludrast til med kattete element. Kva veit dei? Kattar har alltid ein plass :-)

 2. @Eva: Jeg liker forslaget om Linus (surprise, surprise). Mimbo er definitivt en strammere/mer profesjonelt utseende mal, og det er jo delvis også hensikten når tanken er å integrere en mer faglig blogg her. Det fine med designet er at det nå blir mye lettere å velge fra forsiden hva man vil lese. Den gamle malen var i så måte konvensjonelt bloggaktig på en litt negativ måte, i det at lange artikler ble helt dominerende.

 3. @Espen: Det skal definitivt mekkes endel CSS, ja. Godt å vite at “Mimbo” gir svært stort spillerom i så måte.

 4. Jeg må nok innrømme at jeg ikke er overbegeistret. Synes det forrige layoutet var mer ryddig. Dette synes jeg er litt mer rotete og føler jeg må anstrenge meg mer for å finne ting.

 5. @Elin: Skal mekke litt med fargene så ting blir tydeligere. Men ellers er jo strukturen relativt uforandret. Den siste postingen kommer øverst i midten, deretter følger de foregående postingene. Ellers kan jeg jo anbefale å abonnere på feeden – da slipper du helt å forholde deg til layouten. :-)

 6. Lekkert!

  Er dog skeptisk til å fjerne Linus, kan opptre som ceiling cat feks?

  Den øverste menyen har en linjebrekk på Mac/Firefox.

 7. Jeg liker personlig ikke slike magasin-maler noe særlig for blogger – selv vil jeg gjerne lese det meste av det du har å si, elsker lange bidrag, og har ikke noe problem med å scrolle… I stedenfor å måtte klikke på hver “More” og åpne i nytt vindu.

  Når det er sagt, leser jeg stort sett bloggen via GReader uansett, og klikker meg vanligvis inn bare når jeg vil se kommentarene, så det er ikke noe stort problem for meg.

  Stian

 8. @Eirik: Linus skal på plass igjen, har jeg bestemt. Skal sjekke ut menyen på fruens Pro. :-)

  @Stian: Ser poenget ditt, pleide å mene det samme selv men er gått lei av papyrusrullblogger med tiden. I den grad jeg er innom dem i det hele tatt, da. Det går jo stort sett i RSS her i gården også. :-)

 9. @Bente: Linusen (som poden kaller ham) skal selvsagt med, men for øyeblikket sliter jeg litt med å finne ut hvordan jeg plasserer et bilde av ham i bloggdesignet. Veldig avanserte saker, serru. :-)

 10. Hepp, hepp, test av preview plugin her… :-) (rart de fjernet dette fra kjernefunksjonaliteten, men det var kanskje for å slanke ned hele greia når så få tydeligvis bruker det? har de statistikk på dette, tro?)

  Sjekke lenke-inkludering: http://slashdot.org/

  Inkludering med html? Yess, det virket, så anser testen vellykket. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *