Tingenes tilstand

Den usedvanlige lange tausheten i denne bloggen har sin enkle forklaring: for nøyaktig to uker siden ble Jorunn og jeg foreldre for første gang. Vi har vært i Etiopias hovedstad Addis Abeba og hentet vår sønn, er nå hjemme og i full gang med å skape oss et nytt liv sammen med en herlig, livlig og oppvakt liten gutt. Det ligger i adopsjonens natur at dette handler om mer enn å få omsorgen for et barn som har rukket å bli noen år. Vårt hjem er forvandlet til en intens variant av livets skole, og hver kveld stuper vi alle i seng, klokere og trøttere enn vi trodde det var mulig å bli.


Nybakt pappa, fotografert av sønn med pappas
mobil en knapp halvtime etter det første møtet.

Det er stort sett det jeg har tenkt å si om den saken. Ja, for selv om livet mitt fra nå av aldri noensinne vil bli det samme igjen, kommer denne bloggen ikke til å gjennomgå de helt store forandringene med det første. Mine gode lesere og kommentatorer skal slippe å oppleve at forfatterbloggen er blitt en foreldre- eller adopsjonsblogg. Det er nok av folk der ute som skriver langt bedre om det å være (adoptiv)forelder enn jeg kunne gjøre, og det er uansett ikke min stil å være veldig personlig på nettet. Denne postingen eksemplifiserer det: dette er aller første gang jeg nevner en prosess som har oppslukt store deler av livet vårt de siste årene.

Her vil det fortsatt skrives mest om forfatteri på og av nettet, lesebrett og ebøker, katter og astronomi, kultur- og annen politikk og nerderi i sin alminnelighet. Om det er noe nytt jeg kunne tenke meg å skrive litt mer om etterhvert, måtte det være typiske nerdepappa-ting. Det vil si morsomme og lærerike bøker, programmer, prosjekter og dingser som passer for en gutt som er dypt fascinert av teknologi, og hvis far lærte ham ordet “robot” skammelig raskt (den aller første dagen, faktisk). ;-)

53 thoughts on “Tingenes tilstand

 1. Gratulerer alle tre. Jeg vil tro dette oppleves som å få livet snudd på hodet på en veldig positiv måte.

 2. Gratulerer! En ny æra. Godt at blogg og tvitring fortsatt vil innholde alle slags nerdeting og katteting og slikt, som jeg setter stor pris på. Lykke til!

 3. Velkommen hjem med sønnen! Javisst er det en stor omveltning, men du verden, så mye moro dere har i vente. :)
  Og så må jeg få anbefale etiopiatreff, sånn med tid og stunder. Hadde vært hyggelig å se dere der!

 4. Gratulerer! Godt å høre at det lå noe så positivt bak stillheten. Jeg er ikke bekymret på bloggens vegne. Du mister ikke nerde-mojoen av farskap. :-)

 5. Gratulerer, og lykke til! Interessant hvordan noen blogger endrer seg med forskjellige livsfaser, andre ikke. Når jeg tenker etter tror jeg aldri jeg har slettet en blogg fra RSS-leseren min fordi den har beveget seg fra f.eks medier til barn, enkelte av bloggene jeg følger har gjort det, men heldigvis ikke gitt opp fagfokuset helt;-)

 6. Gratulerer – nå gjenstår det bare å se hvor lenge det blir til bilkjøring, moteklær, sport, og andre uoppdagede univers….

 7. WOW! Gratulerer til dere begge! Så kjekt :-) Tipper det kommer til å snike seg inn litt mer LEGO, Star Wars og Clone Wars stoff her,.. på sikt.

 8. @Espen 1: Skal man dømme etter det raskt voksende ordforrådet, står det første du nevner allerede svært høyt i kurs. “Bil” er simpelthen en av det norske språkets genistreker – lett å lære uansett hvor man kommer fra. ;-)

  @Espen 2: Gratulerer!

 9. Gratulerer! I hauger og lader! Unger er artig :)

  Og sympati fra Mozart og Nemi til Ada og Linus ;)

 10. @Tiram: Vår sønn er overbegeistret for kattene, men som kjent gjengjelder ikke alltid katter barns begeistring. Linus ser ut til å være den som raskest har vent seg til den nye situasjonen. Han har vært ganske sosial i dagevis, mens søster Ada først idag begynte å titte fram fra gjemmestedet sitt. At hun nå har gjenerobret nederste hylle i podens klesskap som sitt territorium tolker jeg som et positivt tegn. ;-)

 11. Gratulerer så mye alle tre! :D Katter og barn går seg til. Vår eldste pus er eldre enn ungene og er helt avhengig av dem. Heldigvis har kattene vett til å trekke seg unna i tide når barn valser rundt.

  Og nerdepappaer er like kule, om ikke kulere. enn andre pappaer. :D

 12. @Anita: Takk for det. Jeg tror i grunnen Linus syns det var på tide med litt fart i stova. Med sprengkulda denne vinteren har det vært mye kjedelig og stille inneliv, fram til for noen dager siden. :-)

 13. Gratulerer som foreldre! Jeg prøver å komme på noe mer vektig å si, men det stopper liksom opp. Men å bli far er uendelig stort, nyt følelsen så mye du får til!

 14. Gratulerer så mye og lykke til framover. Jeg er helt sikker på at det både blir utfordringer og gleder – og aller mest av det siste :-)

 15. Gratulerer! Det var jo taktisk smart at ungen har noen år på baken – så slipper dere å ta hånd om det som kommer ut av baken ;-)

 16. Jeg har ikke sett bloggen din før, men hva er vel bedre enn å starte et nettbekjentskap med et stort GRATULERER!

 17. Gratulerer alle tre! Jeg var også redd for at bloggen skulle bli en “pappablogg” når jeg ble far for litt over to år siden. Men ingen fare, det er fortsatt en nerdeblogg. Tipper det vil holde seg når jeg blir far til nestemann om ikke mange ukene også.

  Gratulerer igjen! Dette var moro!

 18. Gratulerer! Regner med at kvaliteten på bloggen blir neppe dårligere selv om kvantiteten KAN gå ned. Nøye gjennomtenkt for dere, men helt forberedt på hva det innebærer, kan man jo aldri være – men uansett positivt med flere vinklinger på samme emner her på bloggen.

 19. Gratulerer så masse med det nye livet til både foreldre, poden og pusane. Fotografiet tyder på at poden likar duppedittar, så dette lovar godt for fortsatt høg nerdefaktor i heimen.

 20. Gratulerer med familieforøkelsen! Håper du har sovet fra deg før i livet. Om du ikke har oppdaget den enda, er Wireds Geekdad-blog midt i blinken.

 21. Det å bli pappa, det å bli foreldre er stå stor og enormt at det lar seg vanskelig beskrive med ord. Det finnes ikke noe større på vår jord.

  Jeg lot meg berøre av gled da jeg leste bloggen og føler med dere begge i den enorme gleden med gutten, og som mange mange andre som har hilst til dere på din blogg Eirik slutter jeg meg til gratulasjonene.

  Nyt tiden før gutten blir så gammel at han flyr av stede ;-)

  Hipp hipp hipp hurra :-)

 22. Mange gratulasjoner fra 2 store og en liten på Madagaskar. Forhåpentligvis snart på vei hjem.

 23. Gratulere alle tre! Gledar meg paa dykkar vegne, og eg maa seie at det var ei veldig hyggeleg forklaring paa stillheita.

  Eg har hatt stor glede av aa faa ein fot i Afrika gjennom kona mi gjennom sju aar. Elles saa har ungane klart aa knuse ein TV til 8000 kroner, rivd ned den nye tapeten og plukka sundt tastaturet paa Macen min. Men det betyr ingenting imot all den gleda du faar. Lukke til!

 24. Ønsker å gratulere her også, selv om jeg gjorde det på Twitter samme dag du skrev bloggen. Veldig hyggelig å ha fått en sønn i huset, han må være verdens heldigste gutt som har kommet til dere. Jeg er glad du sier du fortsatt vil skrive om katter, lesebrett og astrofysikk, men må innrømme jeg gleder meg til å høre om typiske nerdepappa-ting, om roboter og dingser som fasinerer barn og noen av oss voksne. Lykke til framover!

 25. Gratulerer så masse! Spennende og utfordrende dager foran dere, gleder meg med dere!

 26. Pingback: Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA