Dagens betryggende: dette godtas som legitimasjon av flyselskapene

For drøye året siden publiserte jeg et passfoto der jeg fremstår som noget preget av stundens alvor. Idag presenterer jeg – til skrekk og advarsel – et innskannet foto fra mitt viktigste identitetsbevis inntil svært nylig. Som ikke-bilist bruker jeg alltid bankkort når jeg passerer innsjekkingsskranken på innenriksflyplasser, og bildet jeg er blitt identifisert etter var altså det nedenstående.

Joda, mannen på bildet er meg. Det er tatt da jeg var åtte år yngre, mange grå hårstrå fattigere og 30 kilo og et fullskjegg rikere enn jeg er idag. Det er også tatt før møter med utallige minibanker i inn- og utland skapte en slitasjestripe som i praksis fungerer som en svartsladd. Betryggende å vite hva som godtas som legitimasjon i disse trusebombetider, eller? ;-)

10 thoughts on “Dagens betryggende: dette godtas som legitimasjon av flyselskapene

  1. Hadde det ikke vært for skjegget og barten så er personen på bildet prikk lik “Sjakalen”……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………stopp!

  2. Næh – alle kan jo se at mannen på fargebildet, til forskjell fra Sjakalen, ikke har solbriller. :P

  3. når man tidvis sitter bak kassa i en butikk ser man mange bank-kort bilder (der faktisk slik jeg sjekker at folk har satt kortet riktig vei: bildet skal vises). det er mye rart, blant annet bilder som knapt nok synes. da jeg tok teoriprøven i romjula var det en herremann som hadde et veldig utvisket bilde. han fikk ikke lov til å ta prøven. heldigvis. han ble anbefalt å skaffe seg nytt kort, med nytt bilde.

  4. Øh…hallo – Eirik? Er du der? Kommer det snart et nytt tema/innlegg på bloggen din? Det er mye du kan gripe fatt i nå… ;-)

  5. @Åsmund: Hei igjen. Takk for at du legger merke til tausheten. Den har sine årsaker, men er snart tilbake med mer her. Stay tuned. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *