Kudos til Karmic – Ubuntu klarer brasene igjen

Klok av skade har jeg ikke meldt mulig overgang til Windows 7 etter en Ubuntu-oppgradering, slik jeg gjorde den gang Ubuntu 9.04 ga meg så mye trøbbel. Riktignok var ikke den siste oppgraderingen helt smertefri,  men denne gangen er mange av problemene løst etter kort tid. Dette ses tydeligst på den lille Asusen. For to uker siden hadde jeg ikke ordentlig strømstyring, men dette er nå i all hovedsak løst med denne brukersnekrede pakken. Det ser ut som om jeg får rundt 4 timers batterilevetid med Ubuntu, ikke langt unna det jeg normalt får med XP.

Men langt viktigere er det at Ubuntu nå har fikset en alvorlig bug som førte til at systemet frøs når jeg forsøkte å koble til eksternskjerm. Etter den siste ukentlige oppdateringen fungerer tilkoblingen nesten som i Windows – det vil si bedre. I tillegg til et grafisk grensesnitt kan man også bruke programmet xrandr, som gir svært gode skjermstyringsmuligheter. Ubuntu er dermed også mitt hovedsystem på Asusen. Godt å slippe XP. :-)

2 thoughts on “Kudos til Karmic – Ubuntu klarer brasene igjen

  1. Slippe XP? XP har vært min trofaste følgesvenn i tre år – og jeg har aldri hatt noen problemer – med unntak av noen virusangrep etter å ha besøkt et par unevnelige nettsteder – i tillegg til noen få totalhavarier som jeg enkelt fikset hver gang med reinstallasjon av XP og alle tilhørende programmer. Så ikke et vondt ord om XP!

  2. «Etter den siste ukentlige oppdateringen fungerer tilkoblingen nesten som i Windows – det vil si bedre.»

    For en glitrende formulert anekdote! Kudos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *