Verdens mest forurensende land

co2-utslippere

Kina har nå overtatt USAs førsteplass som det mest forurensende landet på kloden – i absolutte tall. Per innbygger er det ennå lenge igjen til kinesernes utslipp av CO2 med mere passerer amerikanerne, men for Jordas klima er akkurat dette faktum til liten trøst. The New Ecologist har samlet gode faktaplakater om utslipp i forkant av København-møtet, de finner du her.

One Reply to “Verdens mest forurensende land”

  1. Trøbbelet med forurensing og ressurskrise i midtens rike er også langt mer akutt enn klimabidraget: Det er for lite vann, og vannet er av for dårlig kvalitet (forurenset eller naturlig dårlige kilder brukes) i Kinas store, intensive jordbruksområder. Kineserene er noen ordentlige rever når det gjelder å produsere både mat og dingser fort, billig og uten særlig hensyn til selve produsentene, men denne utfordringen blir likevel litt av en kneik.
    Og den må løses, noe annet er fra et rent humanistisk perspektiv fullstendig galt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *