European Podcast Award til Superstreng

Fikk nettopp en hyggelig nyhet i sommervarmen: det ser ut som om mitt forlengst kansellerte program Superstreng gikk hen og vant fjorårets European Podcast Award for norske nominerte. Min eminente medprogramleder Magnus Nome overrakte prisen idag (OK, så dumpet han den på verandaen mens jeg var ute og syklet), uten å kunne si mer via telefon enn at noen hadde bestemt at vi laget bedre podcaster enn Blindeforbundet og NRK.

Seems I've won the European Podcast Award for 2008/09 by you.

I mangel av noen overrekkelsesseremoni, vil jeg benytte denne anledningen takke Magnus, Thomas og alle de andre i radiobyrået Både Og. Uten dere og mine trofaste lyttere (og en ikke navngitt jury, samt noen som stemte på Superstreng via nettet) ville det futuristiske plasttrofeet over (jeg merker meg med særlig tilfredshet at det er gitt i kategoren Personality)  ikke ha vært i mine klamme, sommervarme hender nå.

Det var alt om Superstreng idag, bortsett fra at samtlige episoder, proppfulle av intervjuer med smarte forskere og kunnskap du ikke ante at du ville ha, fremdeles finnes på www.superstreng.no. Nyt!

6 thoughts on “European Podcast Award til Superstreng

 1. Gratulerer! Det som er litt synd er at bare de siste 30 episodene finnes på Itunes, men det er kanskje ikke noe du rår med?

 2. Hva skal til for å få Superstreng tilbake? På alvor, jeg savner programmet mer enn noen andre nedlagte podcaster (blant dem O-fag og Ken eller Torkil på P3 – forresten, visste dere at sistnevnte på gjøn valgte ut Superstreng som sitt erkefiendeprogram og skrev negative kommentarer om dere på iTunes på skøy?)

  Og jeg trenger å få svar på en ting jeg har lurt på; det var slik at Radio Norge døpte om programmet til “Vitenskapsprogrammet” fordi de trodde at ingen forsto hva navnet betydde, ikke sant?

 3. Eirik: Per idag ville det trenges en satsing fra en annen kommersiell aktør, som P4. Radio Norge er uansett ute av dette gamet, har jeg skjønt.

  Nei, jeg visste ikke at P3 drev gjøn med oss. Men så har da Marienlyst-banden heller aldri tilgitt oss for at Superstreng/Supertanker ble landets første riksdekkende podcastede radioprogram, so it all figures… ;-)

  Nøyaktig hvorfor programmet ble påtvunget et idiotisk navneskifte ble vel aldri helt klart for oss, slik tilfellet også var med skifte av sendetidspunkt og andre endringer. Men ditt forslag virker rimelig nok, det…

 4. Nei, men opplegget var egentlig ikke mobbing av Superstreng, men heller å ironisere over at Superstreng og K&T var de to programmene man kunne finne som hadde målgrupper mest forskjellig fra hverandre (tydeligvis havnet jeg snittet i venn-diagrammet der) – helt uopplagte erkefiender. Grunnen til at de valgte dere viste seg senere å være at de lå på plassen over dere på iTunes (de lå på 83. plass), og at det dermed var greit å sparke nedover. Men det skal gis kudos for at dere var først ute med podcasting – og til og med av hele programmet.

  Selv tviler jeg på at P4 har lyst til å starte noe sånt; jeg tror det er akkurat like stor sannsynlighet for at TV2 kommer til å erstatte Friends eller en annen sitcom i halveis beste sendetid med Carl Sagans kosmos-serie. Jeg tipper grunnen til at NRK er utelukket er fordi de ikke kjøper innhold utenfra, som Både Og?

 5. Eirik: Ja, man kan vel si at NRK i så henseende sliter tungt med “Not Invented Here”-syndromet. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *