bullit_450.jpgEtter det som føles som måneder med bransjepostinger som sannsynligvis får mitt faste klientell til å vri seg i vånde, er mitt lager av rettferdig vrede nærmest brukt opp. Fysisk står det også litt skralt til, etter at jeg gikk på meg den vonde akillesen forleden helg. Den er nå på bedringens vei, men det var dog et signal om at det var på tide å skaffe seg et alternativ til milsluking til fots. Sats og desslike fungerer bare ikke for meg, og dermed ble det til at jeg benyttet meg av svigerfars ekspertise og kjøpte meg en virkelig snasen sykkel av merket Fuji Bullit Disc.
Her må det skytes inn at den siste sykkelen jeg eide var en brun DBS herresykkel, kjøpt rundt 1980 og tapt rundt 1983. Siden den gang har jeg vært fanatisk fotgjenger (en periode var jeg bl.a. svært opptatt av å fortelle syklister hvor lat man ble av å trille i nedoverbakke). Stor var derfor min bestyrtelse over hvor mange fremskritt som er gjort på sykkelfronten siden den gang (“se så tykke dekk, svigerfar”), og enda større var min glede over å oppdage hvor lett vidunderet var å kjøre. Sykkelen er først og fremst kjøpt for å gi meg større aksjonsradius i Nordmarka, men finner jeg et sted å låse den fast skal ingen føle seg for trygg her i byen…
Sykkelen ble kjøpt hos Eurotex i Markus Thranes gate, som var greie å ha med å gjøre, og rause med ekstratilbehør. Det eneste som står igjen på lista nå er hjelm. Jeg er (og dette kommer sikkert ikke som et sjokk på mange) så tykkskallet at jeg har gitt selveste Hatte-Holm på Rådhusplassen hodebry (knegg, knegg, knegg), og derfor fantes det ikke hjelmer i min størrelse hos Eurotex. Skal ned på Oslo Sportslager m.fl. i løpet av uka, men tar gjerne imot tips til steder som kan ha store hjelmer. De første bildene av undertegnede på den nye sykkelen er tatt av svigerfar, og blir sannsynligvis postet her i kveld, da svigerpaparazzi ennå har ikke fått seg nettsted eller Flickr-konto (hint, hint).
Oppdatering: Som sagt… (hey, jeg sa ikke at det kom til å være vakkert.)

eirik-sykler-2.jpg