"The Future Soon" – futuristens trøstevise

Fra beskrivelsen på YouTube: “The Future Soon” is a music video for Jonathan Coulton’s anthem for geeks and nerds everywhere. Those people who make fun of you now will be sorry, because in the future, you’ll be running the whole show, and it’ll be the future soon… :-)

Dette er forøvrig et glimrende eksempel på tegnefilmgenren machinima, der man bruker programvare fra f.eks. dataspill (såkalte “spillmotorer”) til å genere film direkte framfor å animere.

3 thoughts on “"The Future Soon" – futuristens trøstevise

 1. Ahhh…mitt favoritt tema.

  Det som er ekstra gøy med denne filmen er at Jonathan Coulton legger ut en ny sang på bloggen hans hver uke med Creative Commons-lisens. Så…her er det en flod av interessante tema. Blogging som artist; nytenkning om rettigheter og kunst; mash-up kultur; og for all del la oss ikke overse at et dataspill blir brukt for et kunstnerisk uttrykk her! World of Warcraft er kanskje brukt som en programvare – men det er fullt av WoW referanser her som gir ekstra mening – enn om filmen bare var animert! Og så klart – at den blir delt på YouTube så vi alle kan se!

  Denne duoen har faktisk laget en tidligere machinima film som jeg syns er temmelig morsom, men jeg er en machinima enthusiast:

 2. Hmm – glemte jeg å lime inn youtuben?

  Hmm…kanskje embedding ikke fungerer i kommentarer – tror ikke jeg har prøvd det før.

  Om ikke det fungerer finner du den andre machinima filmen her.

 3. Linn: Takk for tips! Machinima er definitivt et passende tema for denne bloggen, da jeg vanskelig kan tenke meg noe mer fremtidrelatert på kulturfeltet. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *