BMW GINA: fleksibelt, foranderlig karosseri

Next Big Future skriver om BMW GINA, et bilkonsept som går ut på fjerne hele metallkarosseriet og erstatte det med et fleksibelt, sterkt materiale. GINA står for “Geometry and Functions in ‘N’ Adaptations”, så det ligger i navnet at man ser for seg hvordan karosseriet kan tilpasse seg ulike situasjoner og hastigheter ved å forandre form fortløpende.

Som med de fleste konseptbiler gjennom tidene (min favoritt er den kjernekraftdrevne Ford Nucleon fra 1958) er sjansene små for at vi noensinne får se GINA på veiene. Men ideen om en lett og sterk bil med “intelligent” karosseri og chassis kan likevel ha mye for seg, og kan blant annet bidra til å gi elektriske kjøretøy bedre rekkevidde.

2 thoughts on “BMW GINA: fleksibelt, foranderlig karosseri

  1. Underes på om bilens “hud” tåler å bli utsatt for katteklør når kapper hopper opp for å varme seg på panseret.

    En annen fremtidsvisjon som fremdeles er årevis unna er tanken om bilder som delvis består av diamantmaterialer basert på nanoteknologi.

    “There have been estimates of a car weighing only 10 kilograms and a spacevehicle with a dry weight of 50 kilograms. Of course a car of such small weight will have to carry balast to avoid being blown away by a mere gust of wind.”

    http://www.dse.nl/~hkl/e_nano1.htm

    (nederst på siden)

  2. Tommy: Eller for den saks skyld tåler at en innbruddstyv skjærer opp “huden” med en kniv. Konseptet har definitivt sine ulemper, ja. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *