Time Magazines liste over de mest beste oppfinnelsene i 2008 inneholder mye interessant, som en DNA-test du kan ta hjemme og frøbanken på Svalbard. En som fanget mitt blikk (for å bruke et bløtt ordspill) var kontaklinsene med innebygd datadisplay.  Ifølge oppfinneren, Babak Parviz ved Washington University, kan de mange små lysdiodene som er bakt inn i plasten vise f.eks. kartdata på en slik måte at de ser ut til å sveve i brukerens synsfelt.
Bionic Contact lens held in fingers, (c) University of WashingtonEn annen mulighet er å la linsene vise informasjon fra infrarøde kameraer, slik at brukeren får “nattsyn” uten å måtte ha på seg tunge spesialbriller. Til Sciencentral sier Babak Parviz at linsene foreløpig bare er prøvd ut på en kanin, og at man ennå ikke har begynt å kjøre strøm gjennom systemet. Kommunikasjon mellom lysdiodene og sensorene i linsen skjer via radiobølger, som også er tenkt å være energikilden via ørsmå elektriske spoler i linsen.
Parviz påpeker også at linsene kan få vel så stor verdi som diagnosisk redskap, ved å gjøre målinger av den molekylære sammensetningen av tårevæsken på øyets overflate. Dermed kan linsene bli et av mange elementer av et batteri av sensorer vi kan komme til å bruke i fremtiden for å overvåke helsen vår fortløpende: blant forslagene er å integrere helsesensorer i klær og klosettskåler, samt å operere dem inn under huden.
Prototyplinsen er et resultat av forskningen på mikroelektromekaniske systemer, forkortet MEMS, som det også forskes mye på i Norge. SINTEF har f.eks. sin egen avdeling for mikrosystemer, der man ser på mikroskopiske sensorer som kan måle trykk, lydstyrke og væsketrykk.