Så er Astronomiåret 2009 igang

Det UNESCO-støttede året feires til minne om Galileo Galileis første bruk av teleskopet som astronomisk instrument i 1609, og skal i den grad det lar seg gjøre i økonomiske nedgangstider (og ditto sponsortørke) preges av astronomiaktiviteter året gjennom. Les mer på Astronomiåret 2009. :-)

8 thoughts on “Så er Astronomiåret 2009 igang

 1. Vi tok gårsdagen på sofaen med intensivtitting på første sesong av Heroes, og følgende oppslag i Aftenposten freaket oss litt ut: “Århundrets solformørkelse”… Sikkert spenstig sett fra et rent astronomisk synspunkt, litt freaky for oss som er litt mørkeredde (ikke at vi innrømmer DET altså!)

 2. “Århundrets solformørkelse” er en solformørkelse som varer noen sekunder lenger enn gjennomsnittet. Intet mer, intet mindre. Heller ikke Astronomiåret kommer til å være fritt for astrohype med kommersielle undertoner, ser det ut til… ;-)

 3. Utfreaka eller ikke: For å gjøre det helt klart: Norsk Astronomisk Selskap har ingen arrangement i Kina i løpet av året 2009 slik det kommer fram i artikkelen om “Århundrets formørkelse”.
  Derimot vil vi delta i en rekke små og større arrangementer i Norge i forbindelse med Astronomiåret 2009. Dette viser bare hvor flinke journalisten(e) er blitt til å klippe i blogger og late som det er et ekte intervju de har gjort.

 4. Tor: Jeg regnet forsåvidt med at det forholdt seg slik, men det var veldig greit å få det bekreftet fra NAS. Norske journalisters giddeløshet har forlengst sluttet å overraske meg, dessverre. Derfor kan vi regne med at norske aviser i lang tid fremover kommer til å omtale vedkommende som må pusher Kinareiser som astronomiprofessor, samt sjef for Astronomiåret og NAS… ;-)

 5. “Norske journalisters giddeløshet har forlengst sluttet å overraske meg, dessverre…”

  Hehehe. Spikern på hodet. Du skulle bare visst hvor mange som har lurt på hva det strålende objektet i horisonten er. Avisutklipp er på vei over helga. Med kildehenvisning.

  Godt nytt år!

 6. Anita: Ooops! Jeg burde ha sagt noen journalister, det finnes mange hederlige unntak. Var bare grundig oppgitt over slett håndverk i en herværende avis da jeg skrev den kommentaren. :-)

 7. Vet det. :-)
  Jeg har hørt det mange ganger. Min dannelse forbyr meg å røpe kilder. En kulturutøver mente til meg sogar at de manglet oppdragelse. Og de var ofte dårlig forberedt på jobben. Et tema fagbladet Journalisten har tatt opp i forbindelse med såkalt kulturjournalistikk. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *