Så er Astronomiåret 2009 igang

Det UNESCO-støttede året feires til minne om Galileo Galileis første bruk av teleskopet som astronomisk instrument i 1609, og skal i den grad det lar seg gjøre i økonomiske nedgangstider (og ditto sponsortørke) preges av astronomiaktiviteter året gjennom. Les mer på Astronomiåret 2009. :-)

8 kommentarer

 1. Vi tok gårsdagen på sofaen med intensivtitting på første sesong av Heroes, og følgende oppslag i Aftenposten freaket oss litt ut: “Århundrets solformørkelse”… Sikkert spenstig sett fra et rent astronomisk synspunkt, litt freaky for oss som er litt mørkeredde (ikke at vi innrømmer DET altså!)

 2. Eirik says:

  “Århundrets solformørkelse” er en solformørkelse som varer noen sekunder lenger enn gjennomsnittet. Intet mer, intet mindre. Heller ikke Astronomiåret kommer til å være fritt for astrohype med kommersielle undertoner, ser det ut til… ;-)

 3. Tor E Aslesen says:

  Utfreaka eller ikke: For å gjøre det helt klart: Norsk Astronomisk Selskap har ingen arrangement i Kina i løpet av året 2009 slik det kommer fram i artikkelen om “Århundrets formørkelse”.
  Derimot vil vi delta i en rekke små og større arrangementer i Norge i forbindelse med Astronomiåret 2009. Dette viser bare hvor flinke journalisten(e) er blitt til å klippe i blogger og late som det er et ekte intervju de har gjort.

 4. Eirik says:

  Tor: Jeg regnet forsåvidt med at det forholdt seg slik, men det var veldig greit å få det bekreftet fra NAS. Norske journalisters giddeløshet har forlengst sluttet å overraske meg, dessverre. Derfor kan vi regne med at norske aviser i lang tid fremover kommer til å omtale vedkommende som må pusher Kinareiser som astronomiprofessor, samt sjef for Astronomiåret og NAS… ;-)

 5. Anita says:

  “Norske journalisters giddeløshet har forlengst sluttet å overraske meg, dessverre…”

  Hehehe. Spikern på hodet. Du skulle bare visst hvor mange som har lurt på hva det strålende objektet i horisonten er. Avisutklipp er på vei over helga. Med kildehenvisning.

  Godt nytt år!

 6. Eirik says:

  Anita: Ooops! Jeg burde ha sagt noen journalister, det finnes mange hederlige unntak. Var bare grundig oppgitt over slett håndverk i en herværende avis da jeg skrev den kommentaren. :-)

 7. Anita says:

  Vet det. :-)
  Jeg har hørt det mange ganger. Min dannelse forbyr meg å røpe kilder. En kulturutøver mente til meg sogar at de manglet oppdragelse. Og de var ofte dårlig forberedt på jobben. Et tema fagbladet Journalisten har tatt opp i forbindelse med såkalt kulturjournalistikk. ;-)

 8. marri says:

  KUL VIDEO! har sett den noen ganger før men …den er veldig fin!

Legg inn kommentar

Vis folkeskikk, vær relevant. Din ytringsfrihet er ikke min publikasjonsplikt.