Flat World Knowledge: interessant lærebokmodell

Ars Technica skriver om Flat World Knowledge, et nytt forlag som fra starten av 2009 skal tilby lærebøker på universitetsnivå gratis på nettet, og tjene penger ved å selge papirversjoner av bøkene, i tillegg til studeveiledninger og andre hjelpemidler.

Tekstene vil være DRM-frie, og blir lagt ut under en åpen CC-lisens. Forelesere som registrerer seg hos Flat World kan fritt endre og remikse innholdet i bøker, og slik lage skreddersydde lærebøker til sine studenter. Det skal også bygges et nettsamfunn for brukerne, der de kan hjelpe hverandre, foreslå endringer og laste opp eget innhold for deling eller salg.

I likhet med tidligere omtalte Stavanger-baserte Greenbook, er det meningen at forfatterne skal få betalt per solgte eksemplar (royalty). I motsetning til Greenbook er Flat World svært tydelige på forretningsmodellen. I tillegg til at de bruker Flash-animasjon til noe nyttig, selvsagt. :-)

2 thoughts on “Flat World Knowledge: interessant lærebokmodell

  1. Espen har allereide eksperimentert med Lulu. Ein veldig smart ide er å få maksimalt poenger for å trykkje dei i open access tidsskrifter eller i grøn access, for så å lage bøker på Lulu. På denne måten får ein maksimalt siteringar og maksimalt med pengar, samt at absolutt alle med internett-tilgang over heile verda får tilgang til sjølve originalane. Leseplateprodusentar, pc-produsentar og alternative forlag som Lulu får også pengar i kassa.

  2. Slett ikke ille. Håper det faktisk lar seg gjennomføre, i den grad at det blir brukelig for alle som trenger det (les: også de ikke så veldig teknisk avanserte folka som tidvis aldri får dvd-spillern til å vise filmen som skal vises for studentene akkurat den timen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *