Den virkelige hundredollars-PCen

De siste dagene har jeg snakket mye om hvordan datamaskiner til fem hundre kroner eller mindre kan komme til å endre verden, fordi de gjør det mulig for millioner av medlemmer av den nye middelklassen i Kina og India å komme seg på nettet. ASUS Eee, den lille bærbare som ble lansert til rundt tusenlappen i Asia, satte standarden, og nå følger et kinesisk firma opp med en bærbar til $98, HiVision miniNote.

Maskinen er utstyrt med trådløsnettverk, 1GB lagringsplass, en liten skjerm på 7 tommer, 3 USB-porter og en minnekortleser. Med en så lav pris er det åpenbart ikke mulig å betale for en Windows-lisens, og derfor er maskinen utstyrt med gratissystemet Linux. Dette er ikke en maskin du kan spille tunge dataspill på, men vanlig nytteprogramvare som nettleser, epost og tekstbehandler er forhåndsinstallert.

6 kommentarer

 1. Eivind says:

  Det hadde vrt morsomt ta en tur!

  Vi fr se om det blir noe av :)

 2. Maris blogg says:

  Debatt

  Leste p Andedammen om en debatt om blogging p Hndverkeren konferansesenter i Oslo imorgen kl fem. Skal se om jeg

 3. digme: blogg says:

  Monopol-monopolist

  Etter Polyteknisk forenings bloggmøte var vi en ørliten gruppe som havnet på biblioteksbaren (blogg&bibliotek, liksom) og en av mange tema som kom opp var opprinnelsen til spillet Monopol.

 4. Blogg-utfordring

  Ergerlig bomme p tidspunkt. Da hadde jeg tenkt vre bloggaktiv under innlegget til Eirik Newth i selveste Polytekniske forening, og s logger jeg meg p for sent. Tabbe! Men det blir et bloggermte i Oslo p nyret, og…

 5. Charbax says:

  Hej, tak for linket. Jeg blev interviewet paa dansk om HiVision laptoppen her: http://fpn.dk/web_tv/forbrug/?movieId=16642&Id=1427767

 6. Eirik2050 says:

  Takk for rask respons! :-)

Legg inn kommentar

Vis folkeskikk, vær relevant. Din ytringsfrihet er ikke min publikasjonsplikt.