Rutebok.no

For en som har brukt mye tid i det siste på å komme seg rundt i Norge med kollektive transportmidler, har Rutebok.no vist seg å være et uvurderlig hjelpemiddel. Her er man i ferd med å samle det som er av ruter for tog, buss, ferje og fly under ett grensesnitt, og resultatet er at jeg kan søke etter en passende reiserute til Utsira (som jeg ska en tur til i nær framtid) og få resultatet nedenfor:

Nettstedet har fremdeles en del barnesykdommer – det hender jeg får feilmelding når jeg prøver å generere en personlig reiserute som PDF, for eksempel. Men alt i alt er dette en lovende start på et tilbud som vil bli stadig viktigere, i takt med at transportkostnadene stiger…

5 thoughts on “Rutebok.no

 1. Å ja. Dette har jeg brukt selv også. Hva med en smart, liten løsning beregnet på mobilt internettbruk? Hadde jo vært helt knæsjt, selv om jeg tipper at også gjeldende sider virker helt ok på de aller fleste mobiltelefoner.

 2. Ahh, minner …

  Jeg gikk på handelsskolen en gang midt i siste halvdel av forrige århundre, og da hadde jeg temmelig mange timer – og ikke minst prøver i «Rutebok for Norge».

  Det er både vemodig og svært hyggelig på samme tid å se ruteboka på nettet …

 3. Vi jobber for tiden med en ny versjon av rutebok.no, det finnes en beta her: http://nri.websrv5.reiseinfo.no/nriiis/default.aspx. Rutebok.no slik den er idag fungerer veldig dårlig på mobil da den er laget med frames. Den nye er laget uten, slik at den vil fungere på de fleste mobiltelefoner, men det er ikke optimalt da mobilskjermene er små. Tanken vi har hatt for mobil i ny løsning er at planleggingen gjøres av de fleste på en PC, og når aktuelle reiser er funnet genererer vi en strekkode som kan skannes av en del mobiltelefoner som åpner en url i mobilens nettleser dirkete til ditt søkeresultat. For de som ikke har støtte for strekkoder i mobiltelfonen vil vi ha en SMS-løsning som alternativ. Prøv den gjerne ut og kom gjerne med innspill på hvordan dere vil at den skal fungere på mobiltelefonen. Det skal i en senere versjon være mulig også å navigere på mobil-løsningen.
  Mvh Brede Dammen
  Norsk Reiseinformasjon

 4. Hvorfor rates rutebok.no som et farlig nettsted på Google. Det rapporteres om at siten er infisert av trojanere og farlig kode. Jeg foreslår at dere tar en liten opprydning snarlig.
  John Martin

 5. Wow, det stemmer faktisk. Også Firefox hindrer tilgang til siden med følgende varsel: This web site at http://www.rutebok.no has been reported as an attack site and has been blocked based on your security preferences. Slik var det ikke da jeg blogget om nettstedet, selvsagt. Inntil videre får man bruke pekeren i kommentar nummer 3, tydeligvis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *