Asimo til tross, ligner de aller fleste roboter ikke på mennesker. Og slik bør det fortsatt være, om de skal fylle viktige roller i hverdagslivet og samfunnet forøvrig. Det gir liten økonomisk mening å utstyre en robot med armer, bein og et hode hvis dens viktigste oppgave er å kjøre rundt på gulvet og samle opp støv, for eksempel. Om roboter skal bevege seg utendørs, finnes det enda flere argumenter for å lære av naturen rundt oss, snarere enn å kopiere vår egen fysiologi.
Videoen nedenfor viser en firbeint robot fra selskapet Boston Dynamics. Den er bare én av et bredt spekter av roboter som bl.a. USAs forsvarsdepartement forsker på, i dette tilfellet basert på tanken om at bæreroboter skal fungere som mekaniserte kløvhester som automatisk skal kunne følge tropper ute i felten. Og filmen viser med all mulig tydelighet hvor nyttige slike skapninger kan bli i ulendt terreng.

Sammenliknet med packbot-serien, som har vært brukt i felten i bl.a. Irak og Afghanistan, er dette langt mer avansert teknologi. Men fremdeles gjenstår robotikkens to hovedutfordringer: å gi bæreroboten en kunstig intelligens som er høy nok til at den faktisk blir autonom, og å forbedre batterilevetiden dramatisk. Her passer det også å henvise til dette intervjuet med Mark Tilden, mannen bak lekeroboter som Robosapien og Roboraptor, som forklarer han har basert så mye av sin robotforskning på insekter framfor pattedyr (kortversjonen: intelligens er ikke alt, så hvorfor ikke kopiere den dummeste og mest vellykkede dyregruppen på Jorda?)