Nettet gjør idiotboksen mindre idiotisk

Det mange av oss har praktisert en god stund, ser nå ut til å bekreftes av forskningen: idag er det vanlig å kombinere TV-titting med nettbruk. Multitaskingen gir åpenbart nye dimensjoner til TV-opplevelsen – hos oss har den bl.a. ført til at vi sjelden ser en film eller serie uten å google den grundig før, under eller etter sending (unntaket er om serien i fråga er en konkurranse, naturligvis):

64 percent of those surveyed told the consulting firm that they go online as they watch TV, and almost three-quarters of that group (73 percent) said they considered themselves to be actively multitasking when they’re watching TV and using the ‘Net at the same time. 42 percent reported that their attention is split between the TV and Internet equally, while another 47 percent said that once they start using the computer, the Internet becomes the focus of their attention.

One thought on “Nettet gjør idiotboksen mindre idiotisk

  1. kjæresten min sjekker alltid filmens karakter på imdb før vi drar på kino. det bestemmer faktisk om vi drar eller ikke. selv er jeg bittelitt skeptisk til det der ;) jeg liker ikke å vite hele handlinga når jeg går til salen. derfor blir jeg ofte veldig frustert på trailere som røper det meste, og samme med omtaler/anmeldelser (mine egne anmeldelser røper derfor litt mindre av den konkrete handlingen). tv og surfing samtidig? aldri :p (ja, tulla)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *