Hannemyr knuser Econ

Gisle Hannemyr tar for seg Econ-rapporten jeg blogget om forleden, og river den i fillebiter. Et eksempel:

For å kunne blåse opp sluttsummen til 778 MNOK legger ECON en rekke ubegrunnede forutsetninger til grunn. For eksempel antas det at nesten fire millioner dokumenter i 2009 skal konverteres for hånd, til en gjennomsnittelig pris på kr. 47,53 pr. dokument. Selv benytter jeg med hell fri programvare til å gjøre dette automatisk og nesten gratis.

Når jeg for andre gang på kort tid står overfor en konsulentrapport av tvilsom kvalitet, må jeg jo lure på om dette er normen i konsulentbransjen. Og i så fall: burde ikke våre folkevalgte (i dette tilfellet Bent Høie fra Høyre) utvise noe større skepsis når det dumper inn blatante bestillingsverk? Det er mulig det er gjort allerede, men her er et forslag til et hobbyprosjekt for en gravende journalist i f.eks. Dagens Næringsliv: finn ut hvor høy andel av rapporter av dette slaget hvis konklusjoner ikke er i bestillers interesse…

3 thoughts on “Hannemyr knuser Econ

 1. Dette er KLASSISK SKATTEJAKT på statskassa med stortingspolitikarar som portvakter. I dette tilfelle så dreiar det seg berre om nokre miliardar, men det kunne gått skikkeleg galt då Jens Evensen og Carl August Fleischer forhindra skattefritak for amerikanske oljeselskaper på norsk sokkel. Heldigvis så greidde dei å forhindre at Universitetsprofessorane ved UiO fekk til skattefritaket for sine klientar, og me kan takke desse to for at me har over 2 bilionar kroner i felleskassa i dag.

  Lesing av denne boka gir ein-gong-for-alle-immunitet mot å seie “bananrepublikk” med forakt i røysta om afrikanske korrupte regimer.

  “Korrupsjonskultur, kameraderi og tillitssvikt i Norge”
  av Carl August Fleischer

  “I denne boken avdekker han kritikkverdige forhold i det akademiske liv, i byråkratiet, i næringslivet. Fleischer har arbeidet med rettskildelæren og i den forbindelse hvordan uholdbare argumentasjonsformer kan brukes til påvirkning bak kulissene – for å oppnå uakseptable resultater i strid med hensynet til enkeltmennesker og samfunnet.”
  https://secure.kolofon.no/searchdetails.aspx?pid=1972&docid=78

 2. Apropos Hannemyr: Jeg ser at du, Eirik, skriver mye om teknologi, og i så måte kunne du kanskje være kapabel til å skrive litt om det høyaktuelle datalagringsdirektivet (http://no.wikipedia.org/wiki/Datalagringsdirektivet, http://www.datatilsynet.no/templates/Page____2109.aspx), som ovennevnte person uttaler seg meget kraftfullt i sin motstand mot:
  http://www.nettavisen.no/it/article1572760.ece

  Det hadde vært interessant å få en omtale av denne – etter min mening – særdeles viktige saken, her på bloggen. Vi risikerer at den nye lovgivningen implementeres her i Norge om ca. ett år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *