Wired minner om at det idag er ti år siden Jorn Barger, som skriver Robot Wisdom-bloggen, begynte å bruke ordet “weblog” om sin loggføring av pekere (forkortelsen “blog” dukket opp halvannet år senere). En titt på Robot Wisdom viser hvor langt denne genren er kommet på et tiår – det sier mye om Barger at han ser på årene 1997 til 1999 som bloggens gullalder, for å si det slik. Hans ti tips til bloggere er likevel svært nyttige å ha med seg, jamfør disse:

7. Credit the source that led you to it, so your readers have the option of “moving upstream.”
8. Warn about “gotchas” — weird formatting, multipage stories, extra-long files, etc. Don’t camouflage the main link among unneeded (or poorly labeled) auxiliary links.

Dette er prinsipper jeg selv prøver å leve opp til, mens tips 10 – blogg pekere til gode postinger til glede for nye lesere – er noe jeg skal ha med meg inn i det nye året. To andre viktige teknologiske gjennombrudd kom på denne datoen: den 17. desember 1903 lettet brødrende Wrights “Flyer” for første gang, og i 1935 tok forløperen for alle moderne passasjerfly, DC-3, av på sin første prøvetur. Ikke sammenlignbart, sier du? Mon det: jeg ville ikke overraskes om man i framtiden kommer til å se på nettpublisering som en vel så viktig oppfinnelse som flytransport.