Hjernesnop av det riktig langsiktige slaget

The Long Now Foundation, kanskje mest kjent for sin veldig langsiktige klokke, arrangerer en serie med seminarer som gir meg enda mer lyst til å emigrere til San Francisco (som om ikke Siv Jensen var argument nok). Heldigvis blir stiftelsens Seminars About Long Term Thinking podcastet, og dermed har også jeg mulighet til å høre folk som Ray Kurtzweil, George Dyson og Francis Fukuyama. Jeg hørte podcasten av sistnevntes foredrag på toget tilbake fra Drammen idag (hvor jeg treffende nok hadde holdt en forelesning om Norge i 2050), og ble behørig imponert: jeg innser nå at jeg er mer av en fukuyamist enn jeg trodde, og at “The End Of History” må inn på leselista snarest.

3 thoughts on “Hjernesnop av det riktig langsiktige slaget

  1. Men har du hatt anledning til å være tilstede på noen av forelesningene deres? Man griper seg selv i å misunne dem som kan være i salen og stille Fukuyama spørsmål om Jared Diamond, f.eks. (hans syn på Diamonds arbeid var forøvrig ganske negativt, med interessant begrunnelseer).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *