6 thoughts on “Tiårets ti beste SF-forfattere

 1. Hey! Tre av favorittforfattene mine der jo :)

  Jeg har lest bøkene til fem av forfatterne (men ikke alle av alle – tror heller ikke jeg orker mer av Stross).

  Hamilton kommer med en ny serie nå til høsten *glede seg stort*, men enn så lenge har jeg vært litt tom for leseinspirasjon – denne listen blir med meg til Outland neste gang!

 2. Dette er den typen lister jeg liker. Helt personlige og godt argumenterte lister. Har nettopp fått en ny favoritt som er nevnt på lista, Execution Channel av Ken MacLeod, http://www.sfx.co.uk/page/sfx?entry=the_execution_channel som virkelig var europeisk (slutten av boka foregår i Oslo!) og deilig kritisk til en god del samtidsfenomen amerikansk SF enten overser eller behandler på sin unike selvsentrerte måte. Får vel begynne å snekre min egen liste. Forresten, la merke til at lista ikke hadde noen kvinnelige forfattere.

 3. Jeg tror ikke jeg kommer på noen virkelig gode kvinnelige sci-fi forfattere med nyere bøker sånn på stående fot… Har du noen å anbefale? Jeg tror jeg bare kjenner til Elisabeth Moon og Anne McAffrey, de er chicklitt-damene mine :) (Bøker jeg leser når jeg føler for å være girlygirly og bare vil kose meg med lettere lektyre.)

 4. Spør du meg (eller var det kanskje Thomas?) så spør jeg deg, Stjernesøkeren. Denne genren har (i motsetning til f.eks. krim) et så stort kvinneunderskudd at det nesten er litt vanskelig å begripe. Kjønnsbalansen er betydlig bedre på fantasy-fronten, men siden grensene for tiden er så uklare burde kvinneandelen være høyere. Har lest mye bra om Elizabeth Bear, dog uten å ha lest noe selv.

 5. Den kvinnelige SF-forfatteren som først dukker opp hos meg er Connie Willis, som med “The Doomsday Book” og “To say nothing of the dog” tar tidsreiser et sted de aldri har vært før.

  Audrey Niffeneggers “The time-travellers wife” er også et godt stykke SF som ikke har det minste problem med å være på høyde med det jeg har lest av forfatterene fra lista til Marc Andreesen.

  Jeg har også veldig sans for Space-Opera-bøkene til Lois McMaster Bujold, men hun skriver mest fantasy for tiden, så det har kommet lite ny SF fra den kanten de siste tre årene.

  Ellers finnes det noen engelske kvinnelige SF forfattere jeg ikke har fått lest ennå, men som har fått gode anmeldelser i SFX (som faktisk har rimelig gode bokanmeldelser).

  Uansett så finnes det mange gode kvinnelige SF-forfattere, men de blir elegant oversett av store deler av den SF lesende masse. Virkelig synd, men ettersom flere jenter leser SF ser det ut til at dette sakte men sikkert er i ferd med å endre seg.

  Og jeg kan annonsere allerede nå at jeg digger Connie Willis nok til å plassere henne på første plass på min liste:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *