Sa-sa-sa, bra-bra-bra, Meyergården!

Har reist endel i det siste, og kunnet fastslå at wifitilbudet på norske hoteller er like begredelig som før. I beste fall har man det rådyre tilbudet fra Telenor som fikk Cory Doctorow til å gispe da han besøkte Norge for et par år siden (jeg bodde nylig på et hotell hvor de ansatte var så pinlig berørte over bare å kunne tilby sine gjester dette, at de isteden hintet om at jeg fra deler av hotellet kunne koble meg på et åpent nettverk i nabolaget), i verste fall ingenting. Dermed blir Meyergården Hotel i Mo i Rana, som jeg bor på ikveld, et veldig gledelig unntak. Her får man utlevert gratis passord og brukernavn i resepsjonen, og så er det bare å koble seg på. Jeg kan ikke fatte og begripe at det skal være så vanskelig for andre hoteller å gjøre det samme…

5 kommentarer

 1. Hans Fredrik Nordhaug says:

  Og hvis du er i Stavanger (som jeg nettopp var under Semantiske dager 2007), bruk Clarion Hotel som, foruten meget god mat og fine rom, deler ut gratis skrapekort til det omtalte tilbudet fra Telenor. Hvis du er litt lur og skaffer deg et kort litt før du sjekker ut, kan du bruke det på flyplassen også – det varer i 8 timer :-)

 2. Eirik says:

  Takk for tipset, Hans Fredrik. Det burde egentlig lages en liste over hoteller med wifi, slik det finnes en liste over bibliotek med et slikt tilbud som bl.a. avslører at det ikke er mulig å koble seg på fra biblioteket her i Rana. :-) Ellers har Cory Doctorow sagt det meste om dette også…

 3. Siden du nesten var i hjemtraktene mine, kan vi jo fortsette nordover:

  * Fauske hotell har trådløst nett gratis til boende gjester (og billig eller gratis til tilfeldig besøkende)
  * I Sulitjelma hotell koster det egentlig penger, men de har ikke noen særlig teknisk løsning, så der er det prutingsmonn.
  * Thon-hotellet i Bodø gir deg gratis Internett dersom du blir medlem i Thon klubb. Noe som ikke koster en krone.
  * Gratis på Skagen hotell (Bodø)
  * Gratis på SAS-hotellet i Bodø
  * Gratis på Rica Bodø hotell

  … så velkommen til Salten – uten en tråd!

 4. Eirik says:

  Takk, Lasse. Nok et argument for å takke ja til alle oppdrag nordpå (som jeg temmelig konsekvent gjør, av rene trivselsgrunner).

 5. Bor på SAS-hotellet i Tromsø noen dager. Trådløs (og kabel ser det ut som også) bredbånd på rommene. Raskt! Og gratis.

Legg inn kommentar

Vis folkeskikk, vær relevant. Din ytringsfrihet er ikke min publikasjonsplikt.