Dagens filosofiske dilemma: katter eller ost?

Det er John Scalzi som stiller spørsmålet: anta at du måtte velge å beholde enten katter eller ost på jorda. Velger du katter, forsvinner all ost på et blunk, velger du ost fordufter kattene i en liten (okei, en ganske stor) sky av pels. Nok en gang deles det ikke ut noen premie for å gjette hva jeg svarte. Dermed er det ikke sagt at jeg ikke vil savne Red Gloucester, Cheddar, Emmentaler, Jarlsberg, Gruyére, Parmigiani Reggiano, Brie med kumpaner dypt og inderlig. ;-)

8 thoughts on “Dagens filosofiske dilemma: katter eller ost?

  1. La oss anta at dette var ein realitet – dette ville jo angå oss alle, sidan kun ein av tinga vil kunne eksistere. Det trengs ein demokratisk poll med påfølgande statistikk. Eg ville stemt på parmesan.

  2. Jeg står definitivt på kattens side! (Laktoseintoleranse kan ha noe med saken å gjøre, men jeg tror jeg ville valgt det samme uansett!) Katter ruler!

  3. Hah, ingen tvil i havet: PUS! Mitt ‘rasjonelle’ argument: det finnes utrolig mye god mat både som fingermat til vin og kjeks, og brødskivepålegg, utenom akkurat ost. Katter er så til de grader unike i dyreverdenen i forhold til hva ost er i matverdenen!

    Leste forresten et klipp i et gammelt Vi Menn om at funn av katteskjeletter og menneskeskjeletter i samme sedimentlag, like ved hverandre (under 1/2 m) i huler, viser at tamkatter og folk levde i symbiose allerede for vel 9 500 år siden. Hygge og varme i bytte mot frihet fra gnagerplagen (og kos!). :-)

  4. For ikke å snakke om koselig sosialt samvær når man arbeider! Ada og Linus pleier å komme inn til meg når jeg skriver – akkurat nå ligger Linus på radiatoren og myser mot meg, mens Ada sitter i vinduskarmen og og stirrer fascinert på snøflakene som daler ned utenfor. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *