Nok en norsk fremtidsfabel

Andreas Bull-Hansen, mest kjent som landets mest aktive fantasyforfatter før Harry Potter-bølgen, kommer med Anubis i høst. Handlingen er lagt til et postapokalyptisk Europa i 2132, og med Christopher Grøndals 104 og Neopangea ser det dermed ut til at vi i høst har et rent lite vårslepp av norskproduserte dystopier (hey, jeg påstår ikke at jeg har skrevet en munter bok…

Oppdatering: Bull-Hansen vil ikke at boka omtales som en fantasy- eller sf-tittel, men foretrekker “fremtidsvisjon”. For meg blir det ordet for tett på scenariebygging/fremtidsforsking, men hver sin smak. Antall titler må altså reduseres med én. ;-)

4 thoughts on “Nok en norsk fremtidsfabel

 1. Selv ble jeg svært lettet over å lese boken din. Men det var primært fordi jeg i ett år har vært særdeles bekymret for din mentale helse, sett i lys av din noe uvanlige fasinasjon for blekkspruter. Heldigvis bunnet det i noe profesjonelt denne gang. ;-)

  For øvrig har det slått meg at det må være temmelig vanskelig å gjøre en Paso Doble med åtte bein. Dette følte jeg ikke ble besvart av boken. ;-)

 2. Ah, men her kan jeg godt gi en utfyllende kommentar. I en paso (som det heter blant oss proffene) er det egentlig tre elementer på parketten: tyrefekteren (mannen), hans røde cape (kvinnen) og oksen (kvinnen). Det stemmer – kvinnen har to roller, hvilket fikk meg til å omtale dette som en schizofren dans. Men med åtte armer til rådighet blir det så mye lettere for den kvinnelige parten å illudere okse og cape samtidig. Snakker vi om den tiarmede varianten, vil kvinneblekkspruten kunne spille nok en rolle om nødvendig (picador, kanskje?) ;-)

 3. Hey, nå begynner jeg nesten å bli optimisisk på norsk SFs vegne! :-) :-)

  Hadde lurt på hvor det ble av Bull-Hansen, godt å se han fremdeles skriver.

  Men når det gjelder tittelen “Norges mest aktive fantasy-forfatter før (og etter) Harry Potter-bølgen” holder jeg nok en knapp på Ingar Knudtsen. Surt å lese på hjemmesiden hans at han har fått skyven etter at Schibstedforlagene kjøpte opp “hans” forlag.

  (Ingar Knudtsen: http://www.forfatter.net/knudtsen/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *